DBU: Klubberne må selv håndtere hovedskader

Trods lægernes opfordring til regler, som kan forebygge og håndtere alvorlige hovedskader ved bl.a. fodbold, afviser også DBU at "lovgive" om bedre beskyttelse og håndtering af hoved- og hjerneskader.

Selvom Dansk Boldspil Union (DBU) er opmærksomme på hovedskader og hjernerystelser blandt landets fodboldspillere, har forbundet ingen planer om at indføre generelle regler, der pålægger klubberne at forebygge og håndtere de mange hovedskader og hjernerystelser.

Det siger afdelingsleder Peter Ebbesen fra DBU's Turnerings Afdeling som reaktion på FPN's omtale af internationale sportslægers stigende bekymring for følgerne af hovedskader og hjernerystelser blandt aktive indenfor bl.a. fodbold, cykling og boksning. Skader, som sportsmedicinerne i dag, mandag, har sat hinanden stævne i britiske Lancashire for at dele viden og erfaringer om.

Peter Ebbesen forklarer, at DBU's modstand mod generelle regler på området skyldes, at det i en kontaktsport som fodbold naturligt er dommerens ansvar at gribe ind over for farlige situationer - f.eks. når han kan se, at en spiller er på vej til at få en albue i hovedet. For det andet mener DBU, at ansvaret for såvel forebyggelse som behandling af skaderne naturligt ligger hos klubberne

Individuelle forhold

"I forhold til f.eks. en hjernerystelse vil der altid være tale om helt individuelle forhold, som klubbens læge er den bedste til at vurdere og evt. afgøre om spilleren skal holde sig i ro og i så fald hvor længe," forklarer Peter Ebbesen.

Dermed ligger DBU helt på linje med bl.a. det engelske fodboldforbund The Football Association's aktuelle syn på sagen. Forbundet skriver i sine lægelige anbefalinger, at alle hovedskader varierer i forhold til skader på hjernen og, at det derfor ikke giver mening at opstille generelle regler for, hvornår en spiller kan vende tilbage til træning eller i kamp, fordi alle

Læs også: Øget bekymring over fodboldspilleres hjerneskader

Andre læser

Mest læste

Del artiklen