Sex & Samfund er ikke skræmt af pilleboom

Danske kvinder er nødvendigvis ikke blevet mere skødesløse, blot fordi salget af fortrydelsespiller stiger. Det siger Sex og Samfunds generalsekretær, Bjarne B. Christensen.

For det første er stigningen på 12.5 pct., de første fem måneder af 2008 i forhold til samme tidspunkt sidste år, ikke så alarmerende. For små 42.000 nødpiller er stadig ganske lidt i forhold til udbredelsen af prævention. Og bruges præventionen korrekt, så er stigningen ikke problematisk, argumenterer Bjarne B. Christensen.

- Det er først et problem, hvis pigerne bruger produktet som erstatning for almindelig prævention. Men det kan jo ligeså godt være, at det er øget kendskab til produktet, der får pigerne til at bruge det efter hensigten, siger han.

Skulle det vise sig, at kvinder bruger nødpræventionen som den eneste form for beskyttelse, så vil advarelseslamperne naturligvis blinke hos Sex og Samfund:

- Nødprævention beskytter altså kun mod uønsket graviditet, og ikke mod kønssygdomme og aids. Samtidig ved vi, at sexsygdomme er et voksende problem, siger generalsekretæren og mener, at der stadig er behov for at få sat kønssygdomme på dagsordenen.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen