Sådan gør du dit barn økologisk

Vil du give dit barn en kemikaliefri start på livet, er der råd at hente på Økologisk Landsforenings gratisklub Økobarn.dk, som har premiere i dag.

Artiklens øverste billede
Økobarn.dk vil imødekomme en stigende interesse for viden om mad, børn og sundhed. Pressefoto

Økobarn.dk skal imødekomme den stigende interesse for viden om mad, børn og sundhed. Det er også stedet, hvor man gratis kan bestille Danmarks første økologiske babypakke.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening.

Økobarn.dk er en ny gratis klub for alle, der gerne vil give deres børn en opvækst uden unødige tilsætningsstoffer og kemi. Klubbens fokusområder er mad, sundhed og børn, og på hjemmesiden www.okobarn.dk kan man finde masser af viden, nyheder og artikler om økologi og sundhed. Der er desuden et diskussionsforum, hvor man kan udveksle erfaringer med andre småbørnsforældre, og et brevkassepanel af eksperter, som giver råd og vejledning. Desuden er der et afsnit med årstidens økologiske opskrifter for hele familien.

"De nybagte familier vil rigtig gerne leve økologisk, men indtil nu har der ikke været et centralt sted, hvor man kunne finde informationer og stille spørgsmål om mad, børn og sundhed. Det gør vi nu noget ved," fortæller Helle Bossen, markedskonsulent og projektleder i Økologisk Landsforening, der står bag Økobarn.dk.

30.000 økologiske babypakker

Det er gratis at melde sig ind i Økobarn.dk, og hvis man er gravid eller har født inden for de sidste fem måneder, kan man samtidig bestille en gratis, økologisk babypakke fyldt med spændende informationer og lækre overraskelser til både mor og barn – helt fri for unødvendig kemi. Økobarn.dk regner med at dele 30.000 sådanne pakker ud i år alene.

"Vi er meget stolte over at kunne præsentere Danmarks første økologiske babypakke," siger Helle Bossen.

"En række økologiske producenter og vores distributionssamarbejdspartner COOP NETtorvet har gjort, at vi foreløbig har en gratis pakke, hvis indhold er tilpasset de gravide kvinder og nybagte mødre. Inden udgangen af 2008 håber vi på at være klar til at præsentere endnu en økologisk babypakke, hvis indhold er tilpasset babyer på seks måneder og derover," siger hun.

Goodwill-ambassadører

"Jeg elsker tanken om, at den mad, jeg spiser, og den mad, jeg giver mine børn, er fuldstændig kemikaliefri. Derfor køber jeg stort set kun økologiske produkter," fortæller Økobarn.dk’s ambassadør, tv-værten Anja Steensig.

Sammen med flere andre kendte danskere er hun goodwill-ambassadør for økologien og støtter varmt op om Økobarn.dk. Ud over Anja Steensig er blandt andre sangerinderne Signe Svendsen og Caroline Henderson, tv-værten Cecilie Beck, sangeren Tue West, tv-kokken Carsten Kyster og kogemanden Nikolaj Kirk og ernærings- og træningseksperten Chris MacDonald goodwill ambassadører for økologien og Økobarn.dk.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen