Annonce
Sundhed

Fakta: Kronprinsens rygsmerter er meget almindelige

Mange danskere rammes af rygsmerter, og nogle af dem må opereres for en diskusprolaps.

Kronprins Frederik er ikke ene om at have døjet med så kraftige smerter i ryggen, at han måtte opereres for en diskusprolaps.

Rygsmerter forekommer hos 45 procent af befolkningen, og for cirka fire procents vedkommende udvikler de sig til en egentlig diskusprolaps.

Det sker, når en af de bruskskiver i rygsøjlen, der fungerer som støddæmpere, klemmes så meget, at den bløde masse i midten af den, presses ud af dens normale leje.

En diskusprolaps kan give smerter fra lænden og nedad i benet, hvor der også kan opstå nedsat muskelkraft.

Oftest vil man kunne behandle diskusprolapsen med smertelindrende medicin og aflastning af lænden.

Et efterfølgende genoptræningsforløb, hvor rygmusklerne styrkes, kan forhindre, at smerterne vender tilbage igen.

Årsagerne til diskusprolaps kan være arbejde med mange tunge løft. Men det kan også være medfødte forandringer i rygsøjlen eller rygning, der udløser lidelsen.

Kilde: sundhed.dk, Gigtforeningen

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her