Annonce
Sundhed

Rekordmange indlagt med influenza denne sæson

Knap 250 personer har siden oktober mistet livet efter at være blevet smittet med influenza.

Sæsonen for influenza er typisk sent efterår og til og med vintermånederne. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hovedpine, feber og ømme muskler og led.

Siden begyndelsen af oktober sidste år, hvor influenzasæsonen officielt begyndte, har 4.758 patienter været indlagt med virussygdommen, oplyser Statens Serum Institut (SSI).

Symptomer på influenza
  • Hovedpine
  • Feber
  • Ømme muskler og led
  • Mangel på appetit
  • Løbende næste og øm hals og svælg
Kilde: Netdoktor
Og det er det højeste antal indlagte siden sæsonen 2010/11, hvor man for første gang begyndte at registrere influenzaindlæggelser.

Antallet af indlagte med influenza er det højeste i fem år

Ud af de knap 4.800 patienter har 225 personer modtaget såkaldt »intensiv terapi«, mens 246 er afgået ved døden inden for 30 dage, efter at de har fået påvist influenza.

Således har man i den seneste tid registreret en generel dødelighed blandt ældre, hvilket ifølge SSI højst sandsynligt hænger sammen med den nuværende influenzaaktivitet.

Det tyder på, at influenzaen herhjemme toppede for tre ugers tid siden. Der er dog fortsat »betydelig smittespredning« og »mange syge«, skriver SSI på instituttets hjemmesinde

I sidste uge, uge 10, fik 1.167 personer påvist influenza B herhjemme, mens 445 fik påvist influenza A.

Det er fortsat ældre over 65 år samt småbørn mellem nul og fire år, som leverer flest positive influenzaprøver.

Også i det øvrige Europa er der »udbredt influenzaaktivitet«. Her cirkulerer ligeledes både influenza A og B - med overvægt af sidstnævnte, som det også er tilfældet herhjemme.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Der blev også stillet mange krav, da vi var unge – men vi blev ikke forstyrret af smartphones

Kåre Lauring
Måske er den rigtige løsning en massiv indsats i folke- og gymnasieskolen for at få afhjulpet den afhængighed, tusinder af unge har udviklet i forhold til deres smartphone og det at være med på de sociale medier og ikke at slække på kravene til de unges uddannelser.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her