Sundhed

Elev på fynsk folkeskole ramt af meningitis

Forældre til skolens øvrige elever er blevet bedt om at holde øje med sygdomstegn.

En elev på Tåsingeskolen i Svendborg har fået konstateret den sjældne infektion meningitis, skriver TV 2/Fyn.

Hvad er meningitis?
  • Meningitis er en betændelse i hjernehinderne.
  • Alle kan få meningitis, som kan komme i løbet af meget kort tid - det vil sige timer.
  • De væsentligste symptomer er hovedpine, nakkestivhed og feber.
  • Meningitis kan skyldes bakterier eller virus.
  • Den bakterielle meningitis - specielt med bakterien meningokok - er en farlig sygdom, som kræver omgående behandling med antibiotika direkte i blodårerne.
  • Meningitis, som skyldes virus er derimod sjældent farlig og går over af sig selv.

Kilde: Netdoktor

Skoleleder Kasper Føns bekræfter sygdomstilfældet over for mediet. Han oplyser desuden, at embedslægens anbefalinger er blevet sendt rundt til forældre til elever på skolen.

Den smittede elev går i 6. klasse på skolens Sundhøjafdeling.

Min 16-årige søn døde af meningitis: Hjælp mig med at dele vigtig viden

Meningitis er en betændelse i hjernehinderne, og den kan komme i løbet af timer. Det kan skyldes enten bakterier eller virus, og de væsentligste symptomer er hovedpine, nakkestivhed og feber.

I januar 2016 døde den 16-årig Mathias Baadsgaard-Lund, der gik på Nyborg Efterskole, efter at være blevet smittet af meningitis. Efterfølgende døde også en 17-årig dreng og 18-årig mand af meningitis.

»Tre unge mænds liv, der er forbi, tre unge mænds fremtid, der aldrig blev, tre unge mænds familier, hvis liv for evigt er smadret, tre unge mænds venner, der aldrig bliver de samme igen. Tre unge mænds børn, der aldrig bliver født. Det er tre unge mænd for meget, og nu må det stoppe. Jeg tænker og tænker, om de to sidste dødsfald kunne være undgået, hvis bare de, deres forældre eller de behandlende læger havde kendt til Mathias' sag,« lød det i februar sidste år fra Mathias Baadsgaard-Lunds mor, Trine Baadsgaard, i et Facebook-opslag.

Styrelsen for Patientsikkerhed valgte i oktober sidste år at politianmelde to læger som følge af de tre teenagers død.

Det skete efter, at Patienterstatningen havde konkluderet, at de tre drenge med stor sandsynlighed ville have været i live i dag, hvis de havde fået den rette behandling for meningitis.

Ifølge Landsforeningen Meningitis er meningitis kun smitsom i 40 procent af tilfældene. Det gælder, hvis patienten er smittet med bakteriel meningitis, meningokokmeningitis.

»Man vil typisk give forebyggende antibiotikabehandling til de der har været allertættest på en patient med meningokokmeningitis og desuden opfordre andre til at være opmærksom på eventuelle symptomer,« lyder det på foreningens hjemmeside.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: DF tænker ikke på Danmark, men kun på sig selv

Jo, der var noget at komme efter ved forhandlingsbordet. Men DF havde andre planer, og de er ikke til gavn for Danmark.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Biler
Kias nye model mangler højdepunkter
Kia Stonic er lavere end de fleste af konkurrenterne, og det gør, at man savner lidt af crossover-fornemmelsen. Prisen er også i den høje ende, mens komforten halter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her