Annonce
Sundhed

Elev på fynsk folkeskole ramt af meningitis

Forældre til skolens øvrige elever er blevet bedt om at holde øje med sygdomstegn.

En elev på Tåsingeskolen i Svendborg har fået konstateret den sjældne infektion meningitis, skriver TV 2/Fyn.

Hvad er meningitis?
  • Meningitis er en betændelse i hjernehinderne.
  • Alle kan få meningitis, som kan komme i løbet af meget kort tid - det vil sige timer.
  • De væsentligste symptomer er hovedpine, nakkestivhed og feber.
  • Meningitis kan skyldes bakterier eller virus.
  • Den bakterielle meningitis - specielt med bakterien meningokok - er en farlig sygdom, som kræver omgående behandling med antibiotika direkte i blodårerne.
  • Meningitis, som skyldes virus er derimod sjældent farlig og går over af sig selv.
Kilde: Netdoktor
Skoleleder Kasper Føns bekræfter sygdomstilfældet over for mediet. Han oplyser desuden, at embedslægens anbefalinger er blevet sendt rundt til forældre til elever på skolen.

Den smittede elev går i 6. klasse på skolens Sundhøjafdeling.

Min 16-årige søn døde af meningitis: Hjælp mig med at dele vigtig viden

Meningitis er en betændelse i hjernehinderne, og den kan komme i løbet af timer. Det kan skyldes enten bakterier eller virus, og de væsentligste symptomer er hovedpine, nakkestivhed og feber.

I januar 2016 døde den 16-årig Mathias Baadsgaard-Lund, der gik på Nyborg Efterskole, efter at være blevet smittet af meningitis. Efterfølgende døde også en 17-årig dreng og 18-årig mand af meningitis.

»Tre unge mænds liv, der er forbi, tre unge mænds fremtid, der aldrig blev, tre unge mænds familier, hvis liv for evigt er smadret, tre unge mænds venner, der aldrig bliver de samme igen. Tre unge mænds børn, der aldrig bliver født. Det er tre unge mænd for meget, og nu må det stoppe. Jeg tænker og tænker, om de to sidste dødsfald kunne være undgået, hvis bare de, deres forældre eller de behandlende læger havde kendt til Mathias' sag,« lød det i februar sidste år fra Mathias Baadsgaard-Lunds mor, Trine Baadsgaard, i et Facebook-opslag.

Styrelsen for Patientsikkerhed valgte i oktober sidste år at politianmelde to læger som følge af de tre teenagers død.

Det skete efter, at Patienterstatningen havde konkluderet, at de tre drenge med stor sandsynlighed ville have været i live i dag, hvis de havde fået den rette behandling for meningitis.

Ifølge Landsforeningen Meningitis er meningitis kun smitsom i 40 procent af tilfældene. Det gælder, hvis patienten er smittet med bakteriel meningitis, meningokokmeningitis.

»Man vil typisk give forebyggende antibiotikabehandling til de der har været allertættest på en patient med meningokokmeningitis og desuden opfordre andre til at være opmærksom på eventuelle symptomer,« lyder det på foreningens hjemmeside.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Sygdommene rejser med
Flere mennesker på kloden, større rejselyst samt udveksling af fødevarer mellem kontinenterne er nogle af de faktorer, der giver infektionssygdommene gyldne tider. Heldigvis bliver lægerne bedre og bedre til at finde og behandle sygdommene.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Spionchef: Danmarks nye cybervåben kan lamme fjendens systemer

Danmark skal med et arsenal af nye, hemmelige cybervåben være med helt »ude i den skarpe ende« på Nato-missioner, når de nye våben næste år tages i brug, siger chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, i et interview med Jyllands-Posten. Han erkender, at de nye våben kan medføre civile tab.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Forskere: Danskere bør skære 93 pct. af det mest klimasyndige kød
De mest belastende fødevarer for klimaet bliver udstillet i en ny rapport med en løftet pegefinger fra forskerne om behovet for nye vaner for at skabe et bæredygtigt forbrug. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her