Annonce
Motion

Sports-hijab meldes klar til julehandlen

Nike satser på at sælge hijab til atleter.

Den amerikanske fægter Ibtihaj Muhammad repræsenterede USA under OL i Rio de Janeiro, hvor hun opnåede en bronzemedalje. Foto: Vincent Thian/AP

Nike søger nu at øge sin markedsandel ved at tiltrække et voksende antal kvindelige sportudøvere, der bærer religiøst tørklæde.

Resultatet er blevet den særlige Pro Hijab.

De første prototyper af tørklædet blev testet i løbet af 2017 af blandt andet den kvindelige vægtløfter Amna Al Haddad (De Forenede Arabiske Emirater), der var en af de første atleter, der satte fokus på, at tørklædet, hun bar, nedsatte hendes mulighed for at yde en toppræstation.

Triatleten Manal Rostom, der bor og træner i Dubai, har testet den nye hovedbeklædning. Foto: Vivienne Balla/AP

Amna Al Haddad har sammen med bl.a. triatleten Manal Rostom, kunstskøjteløberen Zahra Lari og fægteren Ibtihaj Muhammad testet de forskellige prototyper af hovedbeklædningen.

Mattel har lanceret Barbie-dukke med hijab

Nikes designere har på baggrund af tilbagemeldingerne konstrueret en hijab, der skal trækkes over hovedet i stedet for at bindes.

Zahra Lari er den første kvindelige skøjteløber, der repræsenterer De Forenede Arabiske Emirater. Foto: Vivienne Balla/AP

Tørklædet er lavet i et elastisk materiale, fremstillet i letvægtspolyester med huller, der skal øge åndbarheden.

Hullerne er dog så små, at tørklædet er helt uigennemsigtig, lover Nike.

Fakta: Niqab, burka, hijab - sådan kender du forskel

Den særlige sportshijab er klar til julehandlen og kan erhverves for  250 kr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Viden
Sygemeldte: Intensiv aktivering gør mere skade end gavn
Ny dansk forskning viser, at det ikke hjælper kun at skrue op for psykologtimer og genoptræning til sygemeldte - tværtimod. I stedet skal arbejdspladserne inddrages. 
Se flere
Sundhedsministeren gav mig en bredside - her kommer fakta
I JP Aarhus forleden giver sundhedsminister Ellen Trane Nørby mig en ordentlig bredside på baggrund af et indlæg, jeg har skrevet om ministerens underfinansiering af et landsdækkende psykiatrisk akutberedskab. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her