Motion

Sports-hijab meldes klar til julehandlen

Nike satser på at sælge hijab til atleter.

Den amerikanske fægter Ibtihaj Muhammad repræsenterede USA under OL i Rio de Janeiro, hvor hun opnåede en bronzemedalje. Foto: Vincent Thian/AP

Nike søger nu at øge sin markedsandel ved at tiltrække et voksende antal kvindelige sportudøvere, der bærer religiøst tørklæde.

Resultatet er blevet den særlige Pro Hijab.

De første prototyper af tørklædet blev testet i løbet af 2017 af blandt andet den kvindelige vægtløfter Amna Al Haddad (De Forenede Arabiske Emirater), der var en af de første atleter, der satte fokus på, at tørklædet, hun bar, nedsatte hendes mulighed for at yde en toppræstation.

Triatleten Manal Rostom, der bor og træner i Dubai, har testet den nye hovedbeklædning. Foto: Vivienne Balla/AP

Amna Al Haddad har sammen med bl.a. triatleten Manal Rostom, kunstskøjteløberen Zahra Lari og fægteren Ibtihaj Muhammad testet de forskellige prototyper af hovedbeklædningen.

Mattel har lanceret Barbie-dukke med hijab

Nikes designere har på baggrund af tilbagemeldingerne konstrueret en hijab, der skal trækkes over hovedet i stedet for at bindes.

Zahra Lari er den første kvindelige skøjteløber, der repræsenterer De Forenede Arabiske Emirater. Foto: Vivienne Balla/AP

Tørklædet er lavet i et elastisk materiale, fremstillet i letvægtspolyester med huller, der skal øge åndbarheden.

Hullerne er dog så små, at tørklædet er helt uigennemsigtig, lover Nike.

Fakta: Niqab, burka, hijab - sådan kender du forskel

Den særlige sportshijab er klar til julehandlen og kan erhverves for  250 kr.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her