*

Dette er en blog: Karen Lyager skriver i egen ret om trends og tendenser inden for sundhedsforskning, kost og motion. Har du spørgsmål eller forslag til emner, hun skal tage op, kan du skrive til karen.lyager@jppol.dk.

Livsstil

Velkommen til min blog

Karen Lyager skriver om trends og tendenser inden for sundhedsforskning, kost og motion.

Foto: Karen Lyager

18 år som chefredaktør for I FORM var lige ved at få mig til at glemme, at mad ikke kun er næringsstoffer, der kan gavne eller skade min sundhed. I mit byliv i Hellerup tænkte jeg mest på madvarer som protein, monoumættet fedt, magnesium und so weiter, og jeg håndplukkede de hippeste og sundeste superfoods i nogle af landets lækreste supermarkeder og specialbutikker.

Men mit hjerte førte mig til Bogø, hvor madens vigtigste rolle er at smage godt. Her bor jeg det meste af tiden, for jeg har giftet mig med en usædvanlig madglad Jens, der kan trylle de mest vidunderlige retter ud af sortimentet i Dagli’Brugsen og alt det, folk på Bogø kan dyrke, skyde og fange til hinanden. På Bogø har jeg genfundet min egen passion for at eksperimentere i køkkenet – og ikke mindst dele resultatet med mennesker, der værdsætter god mad. Ja, genfundet. For jeg er vokset op på grænsen mellem by og land og har stærke fynske og jyske rødder i uforfalsket livsnydelse.

Foto: Karen Lyager

Nu pendler jeg frem og tilbage mellem de to verdener. Min lille bil er fyldt til bristepunktet med fx friskhøstet spinat og friskfangede fjordrejer, når jeg kører mod nord og mit nye job som sundhedsredaktør på Politikens Forlag, og med nye spændende frø, frugter og brød fra mine yndlingsbutikker i byen, når jeg kører ned til mit naturskønne paradis mod syd.

Jeg har nemlig sat mig som mål at få mine to verdener til at mødes på en tallerken: at konvertere den allernyeste viden om sundhed til den allerlækreste mad, som også vennerne på Bogø vil elske at sætte tænderne i uden at føle sig presset til det.


Bloggen handler også om andre sider af sundhed end mad. Den nyeste forskning, de nyeste tendenser og de nyeste produkter til en sund livsstil – og ikke mindst, hvordan man finder lysten, motivationen og energien til at ændre sine egne vaner, når man halser rundt for at få hverdagen til at hænge sammen. Uanset om man bor i byen eller på landet eller pendler frem og tilbage.

De problemstillinger har 18 år tæt på I FORMs læsere givet mig indgående kendskab til. Især fordi jeg genkender dem fra mig selv! Jeg har ikke tal på, hvor mange restriktive træningsprogrammer og kostprincipper, jeg i årenes løb har tvunget mig selv til at følge. De holdt yderst sjældent i længden og gjorde mig aldrig lykkeligere.

Opskriften på den slags selvtugts-regimer kommer du derfor til at lede forgæves efter på min blog. Livet har lært mig, at det stærkt undervurderede begreb velvære er den motivationsfaktor, der som regel virker allerbedst.

Heldigvis er kroppen og hjernen så sindrigt indrettet, at de kvitterer med ægte glæde og langtidsholdbar veltilpashed, når du behandler dig selv ordentligt. Ikke bare med sunde madvarer og motion i de anbefalede mængder, men også med hvile, hygge, udfordringer, omsorg, leg, nærvær og en masse andet, der ikke kan gøres op i kalorier og kilometertider.

Omsider er forskerne for alvor begyndt at interessere sig for disse vigtige mekanismer, og tro mig: De stakkels mennesker agter jeg at sidde på nakken af for at holde dig opdateret med den nyeste viden og eksperternes bedste forslag til, hvordan du får glæde af den i din egen hverdag.

Min blog havde knap et år på bagen, da jeg fik det ærefulde tilbud at debutere som den første livsstilsblogger i Jyllands-Postens digitale univers.

Har du spørgsmål til mig eller forslag til emner, jeg skal tage op, så send dem endelig til karen.lyager@jppol.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Redaktionen anbefaler
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her