Sms’er mod pjæk er en succes

Når skoleelever pjækker, modtager deres forældre en sms. Både skole og forældre er positive.

Når Peter eller Line pjækker fra skole, tikker en sms ind på deres forældres mobiltelefon.

Overalt i landet har skoler fået øjnene op for den tekniske løsning på et voksende fraværsproblem, skriver Dagbladenes Bureau.

På knap to år har godt 300 skoler tilkøbt et sms-modul til det såkaldte Skoleintra. Udbyderen, UNI-C, har ikke statistik over brugen af modulet, men melder om "stor interesse", og udviklingen bliver da også modtaget med kyshånd blandt både skoleledere og forældre.

- Det er helt afgørende, at man sætter hurtigt ind over for fravær, og i kampen mod fravær er en tæt kontakt med hjemmet noget af det vigtigste. Her er en sms en fantastisk, nem og hurtig måde til at holde dialogen på, siger formand for skolelederne, Anders Balle.

Positiv indstilling

Også forældrene tager positivt imod det nye middel mod fravær.

- En forudsætning for, at man som forældre kan gøre noget ved problemet, er, at man er klar over, at der er et problem. Med en sms er der grundlag for at reagere med det samme, siger Niels-Christian Andersen, der er sekretariatschef i forældreforeningen, Skole og Forældre.

- Ofte er fravær symptom på, at der er noget galt, og derfor er det kun godt, at man hurtigt kan tage dialogen op, siger han.

Sidste år afsatte Undervisningsministeriet 40 millioner kroner til en indsats mod fravær, og indsatsen bliver for alvor intensiveret efter sommerferien med blandt andet en stor kampagne.

Ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen