Familie, børn & unge

Sådan finder du de rigtige jeans

Føler du, at dine jeans ikke sidder godt? Læs med her og find ud af, hvordan du kan få et par jeans, som passer dig perfekt - uanset kropsfacon.

Det findes jeans til alle kropstyper. Det kræver bare lidt vejledning og tålmodighed at finde dem. Foto: Colourbox

At finde et par jeans, som ikke gnaver i livet eller er for stramme om bagen, kan være lidt af en udfordring. Specielt hvis man har en størrelse, der ikke passer ind i kædebutikkernes standarder.

Et god idé kan være at opsøge en specialbutik for jeans. Her kan ekspedienterne give dig vejledning og hjælpe dig med at få lagt bukserne op.

Ifølge den norske webkilde tb.no findes der nogle hovedtips til, hvilke jeansfaconer, der klæder forskellige kropstyper:

Æbleform - lidt ekstra omkring maven

Hvis du er æbleformet, skal du gå uden om lavtaljede bukser. De kan få maven til at hænge ud over buksekanten.

Til gengæld er det en god idé at vælge en buksemodel med høj talje, da den kan holde maven inde - men undgå dog at have trøjen nede i bukserne, da det kan få dig til at se større ud.

Er du udstyret med slanke ben fra naturens side, kan jeans med smalle eller lige ben være en god løsning. På den måde fremhæver du nemlig nogle af dine fortrin. Du kan eventuelt kombinere dine jeans med en løsthængende top, hvis du vil skjule maven.

Pærefacon - mest fylde omkring hofterne

Har du lidt ekstra omkring hofterne, skal du undgå smalle jeansmodeller, da de fremhæver hofterne. En jeansmodel som "bootcut" - der sidder til omkring lårene, men er vidde fra knæet og nedefter - er et godt valg, for den model kan få dig til at se smallere ud.

En jeansmodel med mellemhøj talje er bedst til den pæreformede krop. Bukser med høj talje fremhæver hofternes bredde, og det samme gør sig gældende for bukser med lav talje, da de stopper lige der, hvor kroppen er bredest.

Små baglommer på jeans har en forstørrende effekt på bagen, mens store baglommer formindsker den. Gå uden om jeans med lyse plamager omkring hofterne og bagen, men vælg i stedet jeans med en jævn farve.

Timeglasfacon - smal talje og fyldige hofter

Er din krop timeglasformet - med en smal talje og fylde omkring hofterne - har du sikkert oplevet, at jeans ofte enten er for stramme om bagen eller for store i livet. Derfor er det en god idé at spørge efter bukser, hvor linningen er syet i flere dele, for på den måde kan jeansene bedre forme sig efter din facon.

Stretchjeans er et rigtig godt valg for personer med timeglasfacon, for når bukserne er elastiske er det nemmere at få dem til at sidde pænt over det hele.

Både bukser med høj og lav talje passer til din facon. Vil du sætte ekstra fokus på din talje, er bukser med høj talje et godt valg.

Slanke former

Hvis du har slanke former, kan din krop bære de fleste jeansmodeller. Men hvis du vil have det til at se ud som om, at du har bredere hofter kan et par smalle jeans være sagen. Kombineret med små baglommer kan jeansene få din bagdel til at større ud. For endnu større effekt kan man vælge et par jeans med strik nederst på bukselinningen.

Baggy jeans er også et godt alternativ til de mere traditionelle jeansmodeller.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her