Her er det de unge vil ha'

Danske unge spiser McDonald's, drikker Coca-Cola og snakker i Sony Ericsson-mobil. En undersøgelse fra internetportalen Habbo med 112.000 deltagere kortlægger de unges forbrugsvaner.

Artiklens øverste billede
Og hvad er det så de unge til ha'? De danske hormonbomber drikker Coca-Cola, spiser på McDonalds og ser The Simpsons, Venner og Paradise Hotel. Det er nogle af delkonklusionerne i den danske undersøgelse. Arkivfoto

Lady Gaga på anlægget, Vi Unge og Anders And på natbordet og et klædeskab fyldt med Nike-sko og G-Star tøj. Sådan ser teenageværelset ud i Danmark anno 2009. En ny undersøgelse fra verdens største online-fællesskab for teenagere, Habbo, har kortlagt de unges forbrugsvaner i hele verden, herunder 3.029 unge fra Danmark.

Og hvad er det så de unge til ha'? De danske hormonbomber drikker Coca-Cola, spiser på McDonalds og ser The Simpsons, Venner og Paradise Hotel. Når PC'en bliver tændt er de foretrukne sider - ikke overraskende - Facebook, YouTube og Gosupermodel, mens yndlings tv-kanalen er TV3. Håret skal sættes med produkter fra ID Hair, og tøj og sko skal have mærket G-Star, Hennes & Mauritz eller Nike i kraven og på skosålen.

Spændende aldersgruppe

I det hele taget vinder kendte mærker indpas hos de danske teenagere, og knap halvdelen ser generelt mærker som noget positivt. Således svarer over halvdelen af undersøgelsens danske deltagere, at de foretrækker mærker, der er direkte målrettet mod dem, mens 24 procent foretrækker ukendte fabrikanter. Her skiller de danske unge sig ud fra sine artsfæller i udlandet, hvor 30 procent vælger kendte mærker fra.

- Det er en spændende og svært tilgængelig aldersgruppe, som vi henvender os til. Det er interessant, at de unge gerne vil have det frække og udfordrende i Paradise Hotel, men også det trygge i Anders And. Det gælder om at holde tungen lige i munden og være skarp i sin kommunikation, når man skal henvende sig til de unge, siger Peter Espersen, dansk landechef for Habbo.

Habbos undersøgelse er tilbagevendende og involverer 112.000 teenagere fra 30 lande.

/ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen