Familie, børn & unge

Skoleklar: De bedste apps til barnet, der snart starter i skole

Tal, bogstaver og klokken er blandt de ting, man skal lære i 0. klasse, men mange børn vil gerne i gang lidt før.

Der findes apps, der kan forberede børn på de første fag i skolen. Foto: Colourbox

Børn over hele landet skifter i disse dage børnehaven ud med skolens fritidsordning. Der er stadigvæk tre måneder til, at de starter i 0. klasse, men skiftet til skolen vil automatisk øge fokus på det faglige, og derfor vil mange børn gerne i gang med at lære. Kiddly har fundet de bedste apps til at introducere nogle af de spændende fag og færdigheder, som de nye skolebørn snart skal i gang med.

Bogstaver og ord

Leo og Mona: Læsesjov (4-7 år)

'Leo og Mona: Læsesjov' er en fantastisk og gratis introduktion til bogstaver og ord for børn. Der er tre forskellige kategorier med fem sværhedsgrader i hver, så der er gode udfordringer for barnet. App’en bruger bogstavernes lyde i stedet for navnet, hvilket er en stor hjælp på vejen mod at læse og stave. Grafikken og lyden er rigtig lækker, og der er mange timers udfordringer for det barn, der er motiveret for at lære bogstaver. 'Leo og Mona: Læsesjov' bygger på dansk og international forskning i tilegnelse og udvikling af basale læse- og stavefærdigheder.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan sikrer du dig mod børns fejlkøb i App Store

En af Kiddly’s brugere skriver i sin anbefaling af ’Mona og Leo: Læsesjov’:

»De små spil er sjove. I flyverspillet tænker han ikke over, at han lærer, mens han har det rigtig sjovt med at sætte bogstaver sammen til ord,« KatterK og dreng på 4 år

'Leo og Mona: Læsesjov': Fantastisk gratis app med sjove spil. Foto: Kiddly

Find app'en i App Store.

Knæk læsekoden (4-10 år)

Denne app er virkelig god, og som 'Leo og Mona: Læsesjov' bruger den også bogstavernes lyde, men her er også fokus på at skrive bogstaver med den rigtige skriveretning. Her kan barnet også lære store og små bogstaver. ‘Knæk læsekoden’ indeholder både en trænings- og en spilledel. I sidstnævnte spiller barnet med de 120 mest brugte ord på dansk. Indholdet er udviklet af erfarne dansklærere og specialundervisningslærere.

LÆS OGSÅ: De 8 bedste apps til børn lige nu

Knæk læsekoden: Det er lidt sjovere at skrive bogstaver, når man ikke skal viske ud. Foto: Kiddly

Find app'en i App Store.

Tal og Matematik

Minitutor: Talknuseren

En super app for de mindre, der skal til at lære det med tal samt de lidt større børn, som har brug for lidt ekstra tal-og matematiktræning. Man hjælper et lille rumvæsen i fire minispil, hvor man kan lære rækkefølgen på tal, at tegne tallene, at lægge tal sammen og at forstå forholdet mellem tal og mængder. Alle fire minispil kan bruges i tre forskellige sværhedsgrader. App'en er nem og intuitiv at finde rundt i, og så er den udviklet af matematiklærere og specialundervisere.

LÆS OGSÅ: 6 gratis apps der er så gode de burde koste kassen

'Minitutor: Talknuseren': Sjovt og udfordrende for børn der er skoleklar.

Find app'en i App Store.

Slice fractions (5 år og opefter)

En lille mammut støder hele tiden på forhindringer og barnet skal hjælpe den ved at rydde vejen for is og klippestykker. 'Slice Fractions' er ordløs, men udvikler barnets evne til at tænke logisk og visualisere brøkdele på fantastisk vis. Undervejs “tjener” spilleren nye, sjove hatte til mammutten og får adgang til nye niveauer. 'Slice Fractions' er en hjernevrider, som både store børn og voksne også kan blive grebet af.

En af Kiddly’s brugere skriver i sin anbefaling af ’Slice Fractions’:

»Dette er en super app, hvor man lærer om brøker på den sjove måde! Det er spil og læring, når det er bedst. Genialt!,« Line og pige på 7 år

LÆS OGSÅ: 5 apps der lærer dit barn bogstaver og ord

Hjælp den lille mammut og ryd vejen, mens der læres om dele og brøker. Foto: itunes.apple.com

Find app'en i App Store eller hos Google Play.

Hjælp dit barn med at få styr på klokken

Lær klokken (5-8 år)

Gennem leg, små film og opgaver lærer barnet forskellen mellem det analoge og det digitale ur. Meget pædagogisk bliver der forklaret, hvordan den store og den lille viser inddeler timer og minutter. App’en bliver sværere i takt med barnets udvikling og til sidst, når der er styr på klokken, kan barnet tage et diplom, der kan printes ud - sjov detalje.

LÆS OGSÅ: Hjælp! Min søn har brugt 34.000 kr. i en app! Hvordan kunne det ske?

Nu skal styr på klokken - både den digitale og den analoge. Foto: Kiddly

Find app'en i App Store eller hos Google Play.

Artiklen er publiceret i samarbejde med Kiddly

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
TV
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her