Ekspert: Moderskabet kommer på mode

Kvinderne vil i fremtiden bruge mere tid på deres børn og tilsidesætte karrieren, mener ekspert.

Artiklens øverste billede
Børn er blevet projekter, som bliver højt prioriteret i de danske familier. De skal bare ikke kollidere med forældrenes karrierer.

Hvordan indretter moderne familier sig med deres børn?

Livsstilseksperterne  Birthe Linddal Jeppesen og Anne Glad kommer her med deres bud.

Jeg tror mødreskabet kommer på mode igen. Det bliver mere legitimt, at specielt mødrene tager nogle år, hvor de primært tager sig af deres børn

Birthe Linddal Jeppesen

Mødreskab på mode

I mange år har kvinderne lagt meget af deres tid på arbejdsmarkedet, og på den måde ligner de meget mændene. Men Birthe Linddal Jeppesen mener dog, at kvinderne vil vende tilbage til tidligere dyder.

"Jeg tror, at moderskabet kommer på mode igen. Det bliver mere legitimt, at specielt mødrene tager nogle år, hvor de primært tager sig af deres børn,” siger hun.

Hun mener, at mønstrene vil ændre sig, fordi børnene lider et afsavn fra specielt moderen i disse år. Og det er ifølge hende her den stærke relation ligger.

"Det bedste ville jo nok være, hvis den moderne mor var noget mere hjemme," siger hun og understreger, at det ikke er hensigten, at den moderne familie ikke bruger meget tid sammen, men at det er en konsekvens af, at de tror, man kan udfylde forskellige roller i samfundet til ug og slange. Det kan bare ikke lade sig gøre i praksis.

Et kæmpe projekt

"Det er et kæmpe projekt at få børn – det går vi enormt meget op i. Vi har lyst  til at lykkes med det projekt. Som forbrugere er vi allermest bevidste i forhold til vores børn. Det kan få mødre til at købe økologisk tøj og madvarer," siger Anne Glad.

Projekt børn Det er primært i børnenes første leveår, at den moderne familie bruger mange ressourcer på børnene. Når de bliver ældre begynder børnene af få mere at sige, mener Anne Glad.

"Når børnene bliver tre, så forlader vi projektet lidt igen. Og her begynder børnene så at få medindflydelse på, hvad der bliver købt," siger hun og henviser til, at man på den baggrund kan være fristet til at konkludere, at forældre i 2012 er blevet mere laissez-faire i måden, de opdrager deres børn på.

Børnene må ikke komme i vejen

Birthe Linddal Jeppesen er enig i, at børn er blevet nogle store projekter i dag, men projektet  må ikke overskygge den enkelte forældres mål, mener hun.

”Moderne forældre vil det bedste for deres børn, det skal bare ikke kollidere med, hvad der er bedst for dem selv," siger hun, og understreger, at karrieren stadig skal kunne køre sideløbende med det at have børn.

Hun forudser dog, at mønsteret vil ændre sig.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.