Annonce
Familie, børn & unge

Test: Her er den bedste cykelstol

Der er mange ting at tage hensyn til, når man skal vælge cykelstol. Tag derfor både barn og cykel med, når du skal finde den rette.

Ergon fra Babysam er god til prisen ifølge test i "Forældre og Børn".

Det er både praktisk og hyggeligt, når dit barn bliver så stort, at det kan sidde i en cykelstol. Men der følger et stort ansvar med, når man transporterer et barn på cyklen.

Det betyder, at du skal tjekke, at cyklen er i god stand, at bremsekabler, hjul og kæde er smurt, justeret og efterspændt, og at lygter og reflekser fungerer.Kun godkendte cykelstole

"Det er en rigtig god idé at tage både cykel og barn med, når man skal ud og investere i en cykelstol. På den måde sikrer du dig, at stolen kan monteres nemt og sikkert på din cykel, og at barnet sidder komfortabelt og forsvarligt i stolen," siger dokumentationschef Jesper Sølund, Rådet for Større færdselssikkerhed, til magasinet "Forældre og Børn".

Der sælges stort set kun godkendte cykelstole i Danmark, så det gælder om at finde én, der passer til cykel, barn og cykelhjelm. "Forældre og Børn" har i sit seneste nummer testet seks forskellige stole.To favoritter i testen

Testholdet kårede ingen vinder, men havde to favoritter - Ergon fra Babysam og Bobike Maxi Plus.

  • Førstnævnte fik karakteristikken "god til prisen". For 450 kr. får man en stol med fin ryg- og fodstøtte. Stolen er nem at montere og justere i højde. Der medfølger to sæt beslag, så stolen kan flyttes mellem to cykler. Et minus er, at stolen kun er fæstnet med et monteringsbeslag.
  • Den anden favorit - Bobike Maxi Plus - koster 799 kr. Stolen får ros for at have et flot design og god balance mellem pris og kvalitet. Barnet sidder komfortabelt, stolen er stabil, og stropper og remme er nemme at regulere. Det tager dog tid at montere stolen, ligeson ryggen er så høj, at den kan støde imod cykelhjelmen.
  • Mr. Fox, som kan købes i Bilka og A-Z for 499 kr. vipper ifølge testen under kørslen, ligesom lukkesystemet sidder lavt og er svært at komme til. Stolen er til gengæld nem at montere, og rygstøtten bøjer bagud, så den ikke støder imod cykelhjelmen.
  • Hamax Kiss Basic fra H. F. Cykler koster også 499 kr.og får prædikatet "besværlig, men god". Der er en stor kraftig sele på stolen, men kliksystemet volder besvær. Stolen er høj bagtil, hvilket giver mindre plads til cykelhjelmen. Til gengæld er den nem at montere.
  • Wallaby D'Lux - også fra H. F. Cykler - koster 598 kr. og giver god støtte og komfort. Stolene er flot og har mange indstillingsmuligheder. Monteringen voldte dog testpersonen besvær, og stolen forekom at være lidt usikker.
  • Cykeltrack cykelstol model Joey fra Coop er testens billigste til 250 kr. Den er også den ringeste. Den monteres direkte på bagagebæreren, hvilket ikke er ideelt, ligesom barnet sad dårligt i stolen. Desuden kommer barnet til at sidde meget tæt på sadlen. Remmene er dårlige, og rygstykkken for høj, lyder kritikken.

Kilde: Forældre og Børn

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
El-cykler hitter
Danske importører og producenter taler om et gennembrud for elcykler. Samlet set sælges der flere tusinde allerede i år.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
Annonce
Bolig
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere
Guide: Her er Londons "hemmelige oaser"
London er et af danskernes mest foretrukne rejsemål. Overalt i byen vrimler det med grønne oaser. Nogle er velkendte, andre er små ’hemmelige’ perler. Her får du en guide til de bedste. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her