Annonce
Familie, børn & unge

Mange skilsmissebørn ønsker at ændre samværsordning

Det er vigtigt at kigge på samværsordningerne og inddrage børnene i beslutningerne, mener Børns Vilkår.

Hvert fjerde skilsmissebarn ville ændre på sin nuværende samværsordning, hvis det var muligt.

Det er en af konklusionerne i et endnu ikke offentliggjort analysenotat, som Børns Vilkår står bag i samarbejde med DR's nyhedstilbud til børn, Ultra Nyt, og Egmont Fonden.

Resultatet overrasker ikke seniorkonsulent hos Børns Vilkår Bente Boserup.

- Børnene rammer ind i noget centralt, nemlig at de ikke trives i skilsmisserne, fordi det er de voksnes behov, der er det centrale, siger hun til DR Ultra Nyt.

Undersøgelsen er lavet blandt 460 skilsmissebørn, som har besøgt Børnetelefonen.dk fra slutningen af juni til begyndelsen af august 2018.

Undersøgelsen er derfor ikke repræsentativ for skilsmissebørn generelt, men giver et indblik i, hvad børn på Børnetelefonen.dk tænker.

I undersøgelsen svarer kun lidt under halvdelen, at de er tilfreds med den måde, de bor på i dag.

- Det giver jo et vigtigt signal om, at der er forældre, som sikkert i bedste mening går rundt og tror, de har lavet en god ordning for deres børn.

- Men derfor er det altså vigtigt at tage ordningen op til revision - måske en gang om året: Duer det stadig for vores børn? Børn ændrer sig, familier ændrer sig, og det gør behovene også, lyder det fra Bente Boserup.

Selv om mange af de adspurgte børn formentlig er i kontakt med Børnetelefonen, fordi de har det svært eller ønsker hjælp til at ændre på noget, bør den store utilfredshed tjene som en reminder for alle.

- Det er utroligt vigtigt at få kigget på det og inddrage børnene i beslutningerne. Det betyder ikke, at det er børnene, der skal have ansvaret.

- Men det er altså ikke børnene, der skal tage hensyn til de voksne. Det er de voksne, der skal tage hensyn til børnene, fastslår Bente Boserup.

DR Ultra Nyt sætter i samarbejde med Børns Vilkår og Egmont Fonden fokus på skilsmisse i hele uge 35.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Så bliv da voksne, for hulen!
Helga Flatland tager fat på et voksende fænomen i de nordiske lande: skilsmisse blandt guldbrudepar. I romanen "En moderne familie" skildrer hun ud fra et rent følelsesmæssigt perspektiv, hvordan et brud mellem ældre forældre sender chokbølger igennem en ellers sammentømret familie.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her