Annonce
Familie, børn & unge

Fakta: Unge bruger timevis på sociale medier

Sociale medier bruges mest til at holde kontakt med vennerne og til underholdning, viser undersøgelse.

De forstyrrer undervisningen, og mange unge oplever stress. Men sociale medier er også en måde, hvorpå unge holder kontakt med deres venner. Omfattende undersøgelse fra Undervisningsministeriet kortlægger området.

Få et overblik her:

  • Undersøgelsen bygger på spørgeskemaundersøgelser blandt 4488 børn og unge fordelt på 14 grundskoler, tre forberedende tilbud, seks ungdomsuddannelser og uden for uddannelse. Derudover har 1791 forældre og 161 lærere deltaget.
  • Undersøgelsen viser, at sociale medier er en integreret del af børn og unges hverdag og en vigtig del af deres kommunikation med vennerne.
  • Mere end halvdelen af de adspurgte børn og unge bruger kun de sociale medier til at holde kontakt med vennerne og til underholdning.
  • Kun omkring en sjettedel benytter også sociale medier til at dele oplæg, læse nyheder, diskutere interesser og politik.
  • Pigerne bruger længere tid på de sociale medierend drengene, som til gengæld bruger mere tid på spil og underholdning.
  • Halvdelen af de unge på ungdomsuddannelserne bruger hele tiden eller ofte deres smartphones i timerne til noget, der ikke er skolerelateret. For grundskolens vedkommende er det en femtedel, idet der er flere regler for smartphone-brug i skolen.
  • For begge uddannelsernes vedkommende svarer cirka en tredjedel, at de i høj eller nogen grad oplever, at deres klassekammeraters brug forstyrrer undervisningen.
  • Det er aldersgruppen 15-19 år, der bruger sociale medier mest. Blandt drengene i denne gruppe svarer 66 procent, at de bruger mere end to timer dagligt. For pigerne er det 78 procent. Mange bruger mere end fire timer.

Kilder: Undersøgelsen "Styrkelse af dataetik og it-sikkerhed på undervisningsområdet"

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvor er logikken?
Lene Hauschultz Bendtsen
Debat: Unge skal have en stressfri start på arbejdslivet
Jon Johnsen
For den enkelte kræver en god overgang fra studium til arbejdsliv en erkendelse af, at man ikke bare kan drøne hovedkulds derudad i forventning om at præstere perfekt fra første dag.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her