Annonce
Familie, børn & unge

Minister om omstridte opdragelsesforslag: Godt og nuanceret

Børne- og socialministeren har torsdag modtaget 13 perspektiver og 10 handlingsforslag om børneopdragelse.

Da børne- og socialminister Mai Mercado (K) i begyndelsen af året lancerede "Opdragelsesdebatten", som skal få danskerne til at debattere og reflektere over, hvordan de opdrager børn, var kollega Joachim B. Olsen klar i mælet:

- Gode venner er ærlige over for hinanden. Det her er noget pjat!

Det skrev profilen fra regeringspartiet Liberal Alliance på Facebook og henviste til ministerens initiativ, der ifølge Mercado skal skabe en bred, folkelig debat om børneopdragelse.

Torsdag i forbindelse med Folkemødet på Bornholm har Opdragelsespanelet afleveret 13 såkaldte perspektiver og 10 handlingsplaner til Mercado.

- Det er nogle rigtige gode og nuancerede perspektiver, de er kommet frem til i forhold til opdragelsen af vores børn, og det er også nogle rigtig interessante handlingsforslag, siger Mercado i en pressemeddelelse.

- Jeg har især bidt mærke i vigtigheden af, at vi forældre - og andre centrale aktører - støtter vores børn i at blive til nogen, før de skal blive til noget.

- Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg vil helt sikkert tage en del af perspektiverne og forslagene med videre i mit arbejde med bedre forhold for familier og børn i Danmark, siger hun.

Selv om Liberal Alliance og De Konservative sidder i regering sammen, så mener Joachim B. Olsen ikke, at initiativet kan bruges til noget.

Mercado svarede i sin tid tilbage på Joachim B. Olsens kritik. Hun skrev på Facebook, at initiativet var godkendt i regeringen, og at også Liberal Alliances politiske leder, udenrigsminister Anders Samuelsen, var "vild med det".

Den besked svarede Joachim B. Olsen tilbage på.

- Så får han samme besked. En borgerlig regering bør ikke blande sig i børneopdragelse.

- Den viser tillid til, at det kan borgerne godt selv finde ud af. Og det kan borgerne i øvrigt også godt, skrev Joachim B. Olsen.

Debatten om opdragelse har blandt andet foregået med en debat på Facebook. Desuden har et debatpanel af eksperter og meningsdannere sat diskussionerne i perspektiv ved en række møder i løbet af foråret.

Formand for debatpanelet er forfatter Sofie Münster, der er tidligere direktør i Løkkefonden, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har stiftet for at støtte utilpassede drenge.

Hjerneforsker Peter Lund Madsen, skuespiller Peter Mygind og SF's tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic er blandt nogle af de andre meningsdannere i panelet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her