Syv skønhedsfejl du kommer til at fortryde

Pas på, at din hudplejerutine ikke ender med at give bagslag. Læs, hvilke fejl skønhedseksperten og kosmetologen oftest oplever.

Artiklens øverste billede
Foto: Jan Grarup

Uanset om du har helt fasttømrede hudplejerutiner, eller forholder dig lidt mere tilfældigt til din skønhedspleje, så kan resultaterne nogle gange lade vente på sig.

Men måske er der nogle af de små ting, du gør i skønhedens navn - og måske endda med de bedste hensigter - som ender med at give bagslag.

Anette Kristine Poulsen, skønhedsekspert på TV2 og forfatter til bestselleren "Superhud", og kosmetolog Anita Falslund løfter her sløret for de mest almindelige fejl, som kan give uønskede effekter på huden.

1) Overdrive brugen af olie

Skønhedsekspert Anette Kristine Poulsen fortæller, at planteolier er et godt match til huden. Men afhængigt af ens hudtype, skal man passe på ikke at overdrive de fedtede sager.

- Det er, som om vi nogle gange lader huden sejle i olie, og det er ikke smart, hvis man eksempelvis har fedtet hud selv - og dermed er mere eller mindre selvsmørende - eller har tendens til udbrud, forklarer Anette Kristine Poulsen og tilføjer:

- Olie er især godt til kropshuden, som kan være mere tør, og så kan det også give god mening for mange at tilsætte et par oliedråber i ens dagcreme, hvis man gerne vil forsegle fugten.

2) Behandle uren hud som beskidt hud

Uren hud skal ikke renses ekstra meget.

- Dette er dybt misforstået og kan ofte forværre en uren tilstand. Derimod har uren hud kun brug for nogle få aktive ingredienser, og den skal ikke have dem dagligt. For eksempel salicylsyre kan nå ned i huden og rense, forklarer kosmetolog Anita Falslund.

3) Glemme at supplere solfaktor

Mange er gode til at huske solfaktor om morgenen, men glemmer så at supplere i løbet af dagen.

- SPF holder ikke mere end tre-fire timer. Derfor er det en god idé at supplere i løbet af dagen med en af de mange fugtsprays med SPF, der er kommet denne sommer, råder Anette Kristine Poulsen.

KREUTZMANN NANNA

4) Overse verdens billigste eksfoliering

- En ganske almindelig bomuldsvaskeklud er genial til at sikre huden daglig mild eksfoliering. Lad kluden være våd, og sørg for at holde trykket nogenlunde konstant, afhængigt af om du har sart eller robust hud, siger Anette Kristine Poulsen.

5) Glemmer, at det, du indtager, har stor betydning for hudens velvære

Huden er vores største organ, og den skal lige som resten af kroppen næres med god kost.

- Spis masser af grønne grøntsager, spar på hvede og sukker og få mindst to liter vand dagligt, lyder rådet fra kosmetolog Anita Falslund.

6) Glemme at bruge solbriller

- Brug solbriller så ofte du kan. Huden rundt om øjnene er tynd, og derfor har den også nemmere ved at få synlige linjer. Så undgå at knibe øjnene for meget sammen og derved forårsage linjer, siger Anita Falslund.

7) Har urealistiske mål, for hvordan din hud skal se ud

Det meste vi ser på sociale medier har fået et tykt lag filtre, og det kan give selvopfattelsen en uheldig drejning.

- Det er med til at forvrænge vores opfattelse af skønhed. Husk dit udgangspunkt, og husk, at du er født med en bestemt hudtype, som du altså ikke kan ændre på, siger Anita Falslund.

Man også bliver nødt til at være tålmodig. Sund hud kræver vedligeholdelse, tålmodighed og sund fornuft, understreger kosmetologen.

/ritzau/FOKUS

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen