Annonce
Familie & Sundhed

Undersøgelse: Økonomisk succes hænger sammen med din personlighedstype

Data fra tre millioner mennesker analyseret i et forløb på over 25 år giver et klart svar.

Hvis man ikke kun vil nøjes med at betragte luksus på afstand, kan det være en god idé at kigge på sig selv og sin livsindstilling, mener forskere. Foto: Andy Wong/AP

Lad os tage konklusionen først: Hvis du er mr. nice guy-typen, så er der større sandsynlighed for, at du får en lavere løn end gennemsnittet og tilsvarende har en større risiko for, at du får alvorlige økonomiske problemer. Problemet er ikke, at medgørlige personer er lettere at manipulere af omverdenen. Dermod går de mere laissez faire-agtige typer ganske enkelt mindre op i økonomiske spørgsmål end mere fokuserede personer, skriver Telegraph.

Det er forskere fra University College i London og Columbia Business School, der har analyseret data fra flere end tre mio. mennesker over mere end 25 år. Både i forløb fra børn til voksne og voksne isoleret. 

Det viste sig, at omgængelige personlighedstyper generelt har lavere indkomst, mindre opsparing og højere gæld. Og det skyldes, at de ganske enkelt går mindre op i deres økonomi - hvilket har konsekvenser for deres finansielle muligheder.   

»Hvis man er flink og medgørlig, har det en konsekvens. Især for dem der ikke som udgangspunkt har et gunstigt økonomisk udgangspunkt,« fortæller dr. Sandra Matz, fra Columbia Business School. Et sådansk udgangspunkt kan for eksempel være, at man har en partner, der er den mere ihærdige og stræbsomme type.

Undersøgelsens resultater bygger bl.a. på alment tilgængelige personlige data, en landsdækkende undersøgelse og geografiske input. Også to områder i Storbritannien blev nærmere undersøgt. I en by, hvor de undersøgte indbyggere scorede markant højere på omgængelighedsparameteren, viste det sig, at risikoen for alvorlige økonomiske problemer for de pågældende var 50 procent højere. 

Det er værd at notere sig, at undersøgelsen ikke siger noget om, hvor vidt de mere økonomisk bevidste personer tilsvarende er mere tilfredse med tilværelsen generelt.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Kristine har tabt sig – men hvorfor?

Jens-Christian Holm er en rockstjerne på sit felt – flittigt brugt på tv og fast gæst på de store scener. Han er kendt som lægen, der får næsten alle børn til at tabe sig – og sådan sælger han sig selv. Men nu beskyldes han for at snyde på vægten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her