Sony satser stort på 3D

Blandt mulighederne er en alt i en-computer, en bærbar, en kikkert og en hjelm med hjemmebiograf.

Artiklens øverste billede
Sony HMZ-T1 Personal 3D Viewer får en vejledende pris på 6.000 kr. Foto: Sony

Hvis du gik og regnede med, at 3D bare var en dille, der var overstået i løbet af et års tid, må du nok tro om igen. For der er ikke noget, der tyder på, at producenterne har tænkt sig at lægge teknologien på hylden lige foreløbigt. Det var Sonys produkt-præsentationer på årets IFA-messe et glimrende bevis på.

Her var der 3D-apparater i lange baner. Heldigvis viste produktsortimentet også, at teknologien stadig er i rivende udvikling, og at man fortsat finder nye anvendelsesområder til den. Foruden brillefri 3D havde Sony således også et par nye bemærkelsesværdige 3D-apparater med på messen.

3D-display på hovedet

Det mest opsigtsvækkende apparat, som Sony kunne præsentere på IFA, må nok siges at være HMZ-T1 Personal 3D Viewer. Det er intet mindre end verdens første 3D-display, som brugeren bærer direkte på hovedet.

Denavancerede briller simulerer et ægte 750"-biograflærred ved en virtuel afstand på 20 meter. Den indbyggede mørklægningseffekt giver følelsen af ægte biografstemning, og for at gengive biografoplevelsen så virkelighedstro som mulig har Sony forlænget den horisontale beskuervinkel på 3D Viewer’en til 45 grader.

Pris på cirka 6.000 kr.

For at opnå det klareste og dybeste 3D-billede har Sony anvendt to selvstændige oled-skærme, som viser hd-video separat, og dermed stort set elimineret støj og uklarheder. Den store biograflyd simuleres ved hjælp af Sony Virtualphones-teknologien.

Den skaber et samlet lydbillede, der imiterer, at der er højttalere overalt omkring dig i en simuleret 5.1 surroundsound-oplevelse. Du kan vælge mellem fire forskellige former for surroundsound-indstillinger – ’Biograf’, ’Gaming’, ’Musik’ og ’Standard’ – hvilket giver en oplevelse af at være der i virkeligheden.

HMZ-T1 er tilgængelig fra november og får en vejledende pris på 6.000 kroner.

Kikkerten kan optage

Har du ofte fanget en spændende scene med kikkerten og ærgret dig over, at du ikke kunne bevare den for eftertiden? Så har Sony gode nyheder til dig. Producenten er nemlig klar med verdens første digitale kikkerter. DEV-5 og DEV-3 kan ikke blot autofokusere og zoome digitalt med rækkevidde fra 0,9× til 20×3, men også optage dine observationer på video i fuld hd og endda 3D.

Begge kikkerter har SteadyShot, som er et optisk stabiliseringssystem, der holder billederne klare og stabile, selv når du betragter eller filmer ting fra lang afstand. DEV-5 har også indbygget gps, som automatisk geotagger dine film, så du kan holde rede på, hvor de er taget.

Kikkerterne er udstyret med kraftigt batteri, der holder til tre timers 2D-optagelse på en opladning. Der er også hdmi- og usb-porte, så DEV-3 og DEV-5 kan tilsluttes tv og computer, når man vil se optagelserne derhjemme. Sony DEV-3 og DEV-5 er tilgængelige fra midten af november til en vejledende pris af henholdsvis 11.600 og 16.600 kroner.

Bærbar med masser af kræfter

Sony er også med på noderne, når det gælder tynde og lette bærbare, som er på mode i øjeblikket. Vaio S-serien udvides nu med en slank og kraftfuld fætter på 15,5". Computeren er ikke tykkere end 24,5 mm og vejer blot 2 kilo, men er alligevel udstyret med kræfter i den tunge ende.

Processoren er en Intel Core i7 af nyeste generation, og grafikken leveres af et AMD Radeon HD 6630M-kort med 1GB dedikeret ram. Samtidig får du en Full HD VAIO Display Plus-skærm, som giver et godt og klart overblik over dokumenter, film og spil, og som minimerer refleksioner fra sol og lamper, så øjnene ikke irriteres ved længere tids arbejde.

Som en særlig feature er det også muligt at opleve 3D helt uden at bruge briller. Til maskinen findes det nye 3D-panel (VGP-FL3D15A), som nemt sættes på computerens skærm. Vaio S bruger ansigtsgenkendelse til at følge beskuernes hovedposition med det indbyggede webcam og justerer konstant billedet, så man opnår en klar 3D-oplevelse. Du kan også se 3D-stillbilleder og Sweep Panorama-billeder taget med kompatible Cyber-shot og a Nex-kameraer.

VAIO S-seriens 15,5"-model er tilgængelig fra oktober til en vejledende pris af 10.000 kroner.

Læs også: Test: Det nye kuld af tavle-pc'er

Andre læser

Mest læste

Del artiklen