Annonce
TV & Foto

Super-tv på udsalg

Et vaskeægte OLED-tv med 4K-opløsning til under 20.000 kroner? Ja tak!

LG OLED 55B6V. Foto: LG

LG OLED 55B6V

55" 4K-OLED, 3840 x 2160

WebOS 3.0

HDR og Dolby Vision

Pris: 16.999 kroner

Web: lg.com/dk

Specielt anbefalet

Plus: Her får du alle de kendte OLED-kvaliteter – fremragende kontrast og sortniveau, knivskarpe detaljer og bred betragtningsvinkel – til en meget fin pris.

Minus: Tv’et koster stadig mere end mange LCD-konkurrenter. 55B6 kan ikke prale af lige så imponerende lysstyrke som LCD, hvilket især ses på billedmateriale med HDR. Lyden er heller ikke noget at skrive hjem om.

OLED er i en klasse for sig, når det gælder billedkvalitet. Forskellen i kontrast og sortniveau er let at se og giver helt klart en stærkere billedoplevelse, især når det kombineres med moderne 4K-opløsning. Desværre har prisen på OLED også ligget et godt stykke over de bedste LCD-skærme. 30.000-40.000 kroner for en 55- eller 65-tommer er mere, end de fleste er villige til at spendere på et nyt tv.

Netop derfor er LG’s nye “billige” OLED 55B6 ekstra spændende: Det er sydkoreanerne hidtil mest overkommelige OLED-model med 4K-opløsning. Det kan nu købes for under det magiske 20.000 kroners mærke, godt hjulpet af varehuskædernes priskrig. Så spørgsmålet er, om 55B6 er den ægte vare, eller om LG har været nødt til at skære nogle hjørner undervejs …

Design

B6 har i lighed med andre OLED-modeller et slankt og minimalistisk design, men virker mindre eksklusivt i udførelsen end topmodeller som E6 og G6. Mens E6 har en nærmest rammeløs “picture on glass”-konstruktion, hvor OLED-panelet ligger uden på et lag glas, må B6 nøjes med en mere ordinær ramme og plastindkapsling. Her får du heller ikke nogen avanceret soundbar indbygget i foden.

Alligevel er der ingen tvivl om, at tv’et er både slankt og lækkert at se på. Bagsiden er mørkegrå med et børstet look og foden ligeså. Men selve wow-faktoren er altså lidt lavere.

Nem i brug: LG-skærmen styres nemt med pegefjernbetjening. De vigtigste apps er på plads, men udvalget kunne have været bedre. Foto: LG

Brugervenlighed og funktioner

OLED 55B6 kommer med WebOS 3.0, som er LG’s egenudviklede grafiske brugerflade. Den er både lækker at se på og let at bruge. Fjernbetjeningen har indbygget pegefunktion, som bruges til at bevæge en markør rundt på skærmen og foretage forskellige valg.

WebOS-systemet har været blandt vores favoritter, lige siden det blev introduceret, og det kan mærkes, at tredje generation er blevet væsentlig hurtigere. App-udvalget er imidlertid ikke lige så godt: Konkurrenter som Samsung kan skilte med et større antal interessante apps. LG har de vigtigste, såsom Netflix (med 4K og HD), YouTube og diverse andre aktører, men mangler stadig aktuelle apps fra HBO Nordic, Canal Digital og andre.

Lækkert og lysstærkt

Billedkvalitet

LG’s næstbedste topmodel er uden tvivl et af de bedste tv’er, der kan købes for penge lige nu, men også koster ca. 42.000 kroner (25.000 kroner i 55 tommer). Hvor tæt på kommer det væsentlig billigere 55B6 så? Meget tæt på, faktisk. Selv om vi ikke har kunnet sammenligne E6 og B6 side om side – testeksemplarer er svære at få fat i – deler de mange af de samme egenskaber, og det er tydeligvis en vaskeægte OLED-skærm, vi har med at gøre.

Det første, vi bemærker, er det næsten bundløse sortniveau. LG-skærmen kan i praksis slukkes i de partier, der skal være helt mørke. Mange bliver irriteret over LCD-skærmes strølys, som bl.a. får de mørke striber over og under spillefilm til at se generende lyse ud. På OLED-skærmen er de fuldstændig kulsorte, da billedpunkterne kan være helt slukket.

Sortniveauet kommer også til sin ret i selve handlingen på skærmen. Tag f.eks. Netflix-serien Marco Polo: Store dele af serien om Kublai Khan og hans hær er filmet i 4K HDR-kvalitet, men kun med naturligt lys for at afspejle tidsperioden. Billederne får en helt anden dybde og realisme via LG-skærmen, især når personerne bevæger sig rundt i nattens mulm og mørke, kun oplyst af lanterner og fakler. Det ser meget imponerende ud!

Lydkvalitet

55B6 må klare sig uden den eksklusive soundbar, som vi finder på E6- og G6-modellerne. I stedet sidder højttalerne i en lille spalte på undersiden, og det giver ikke specielt imponerende lyd. Stemmer virker lidt indelukkede, og bassen er tynd. Hvis du ikke har et godt lydsystem i forvejen, vil du nok få behov for en separat soundbar eller lignende for at yde det flotte billede fuld retfærdighed.

Konklusion

LG OLED 55B6 er en enklere og billigere udgave af sydkoreanernes bedste OLED-skærme. På udseende og design har den lidt mindre wow-faktor end de dyreste modeller, men selve ydelsen under panseret er omtrent lige så god. 55B6 kan prale af alle de typiske OLED-fordele, både hvad angår sortniveau, kontrast, farver og betragtningsvinkel.

Alt i alt synes vi, at 55B6 er en sej udfordrer til selv de dyreste LCD-skærme på markedet. Og til en pris på under 20.000 kroner er der tale om et decideret røverkøb!

Læs den fulde test på lydogbillede.dk

Artiklen er publiceret i samarbejde med Lyd og Billede

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
LG
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her