Annonce
TV & Foto

Hvilken streamingtjeneste passer til dig?

Vi hjælper dig med at vælge den rigtige tjeneste.

Det kan virker uoverskueligt at vælge den rigtige streamingtjeneste. Foto: Lars Just

Netflix, HBO Nordic, Viaplay og TV2 Play.

Hver tjeneste har sine fordele, og hvis man vil være dækket fuldstændig ind, så skal man faktisk have abonnement på dem alle
Christian Loiborg, stifter af streaming.dk

Et stigende antal danskere vælger at supplere deres tvpakke med en eller flere af disse tjenester. Andre tager skridtet fuldt ud og opsiger den klassiske tv-pakke, og ser kun tv on demand. Altså frit valg til at vælge hvornår og hvad man vil se i sit tv.

Jyllands-Posten giver i samarbejde med Christian Loiborg fra streaming.dk et overblik over fordelene og ulemperne hos de mest populære tjenester lige nu.

"Det kan være utrolig svært at finde hoved og hale i, hvilken streamingtjeneste man skal vælge. Hver tjeneste har sine fordele, og hvis man vil være dækket fuldstændig ind, så skal man faktisk have abonnement på dem alle," siger Christian Loiborg.

Netflix

Er uden sammenligning den største streamingtjeneste i Danmark. Netflix startede med at udleje dvdfilm i 1997 og det er stadig en lille del af konceptet i USA.

Film: En af de store fordele ved at vælge Netflix, er deres stor udvalg af film. De har den største samling af film, der dog ofte har et par år på bagen. Man kan oprette en børneprofil, så man udelukkende får tilbudt materiale til børn.

Serier: Netflix har et fint udvalg af serier, og har fornylig oprustet med gamle serier som Venner og Rap Fyr i LA til de nostalgiske. Netflix producere også sine egne serier, der udelukkende er tilgængelige på tjenesten. Netflix har skabt nogle af de mest omtalte tv-shows – eksempelvis  House Of Cards, Orange Is the New Black og senest med spinoff serien Better Call Saul.

"Et rigtig godt og bredt udvalg. Passer til børnefamilien da der er indhold til alle aldersklasser. Derudover er der mulighed for at oprette profiler, så indholdet bliver skræddersyet til hvert familiemedlem," siger Christian Loiborg.

Pris: 79 kroner - første måned gratis.

Netflix fører streaming-krigen i Danmark

HBO Nordic

"The Home of Series" - Dette er, som sloganet antyder, tjeneste for serienørden. HBO Nordic blev lanceret i Danmark i 2012 og har siden budt på nogle af de bedste tvserier fra USA.

Film: Selvom filmkataloget løbende udbygges, så er det bestemt ikke her, at HBO Nordic har sin styrke. Filmkataloget er ikke prangende, og man skal ikke forvente de nyeste film hos HBO Nordic.

Serier: De fleste serier fra den populære amerikanske tvstation HBO bliver tilgængeligt på tjeneste kort efter, at den er blevet sendt i USA - og med danske undertekster. De største serier på tjenesten er uden sammenligning Boardwalk Empire, Game of Thrones og True Detective.

"På seriefronten er HBO Nordic helt i top. Det halter lidt på det tekniske, da det kan være lidt indviklet at få signalet fra sin computer og op på tv'et," siger Christian Loiborg.

Pris: 79 kroner - første 14 dage gratis.

Viaplay

Viaplay blev lanceret i 2011 og byder på et bredt udvalg af serier og film. Modsat Netflix og HBO Nordic, så har Viaplay også sport på programmet. Det koster dog ekstra.

Film: Viaplay har mange ældre klassikere, men også de nyeste Hollywoodfilm er at finde og tjenesten matcher Netflix på filmsiden. Derudover har Viaplay det meste Disney-indhold. De har nemlig sikret sig konceptet ‘Disney Movies On Demand’.

Serier: Her har man noget af det samme indhold som Netflix, selvfølgelig uden Netflix´s egne produktioner. Derudover er Viasat-koncernen også kendt for en masse egenproduceret indhold, og Paradise Hotel, Robinson Ekspeditionen og Masterchef er da også alle at finde på her.

Sport: Viaplay har nok Danmarks bedste dækning af sport. Der er amerikansk fodbold fra NFL, golf fra Europa Touren og fodbold i verdensklasse fra Premier League. Det giver klart tjenesten et par ekstra plusser.

"En rigtig god bred vifte af serier, film, reality og sport . Hvis man kun skal have en streamingtjeneste, så er Viaplay min favorit," siger Christian Loiborg.

Pris: 79 kroner - første måned gratis.

Ønsker man sport med i pakken, er prisen 229 kroner - ingen gratis periode.

Ups... populær serie gik i luften to uger for tidligt

TV2 Play

Er tidligere kendt under navnet tv2 Sputnik. Tilbyder både live tv, film, serier, sport og dokumentarer.

Film: Et udmærket udvalg af film, der spænder bredt. Specielt med danske film er TV2 Play rigtig godt med.

Serier: Hvis man er til store amerikanske serier, så er TV2 Play ikke den tjeneste man skal vælge. Hvis man derimod gerne vil se tv2´s egenproducerede serier fra hovedkanalen, Zulu og Charlie så er TV2 Play det rigtige valg.

Sport: Gennem hovedkanalen har TV 2 sikret sig rettighederne til en masse sport. Eksempelvis cykelsportsløbene Tour de France, Giro d’Italia, La Vuelta, fodboldkampe som VM og andre landskampe, for ikke at nævne håndbold, motorsport, tennis og OL.

"Også et bredt udvalg, og hvis man ønsker at se lidt gammeldags flow-tv, så er det også muligt med Tv2 Play," siger Christian Loiborg.

Pris: Fra 59-129 kroner – første måned gratis for on demand-tv. Live-tv fra 39 kr. pr. måned.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Hvor gratis kan det blive?

Palle Vinther, Frue Kirkeplads 1. 301, Aarhus C

Detailhandelen, kulturlivet og journalistbranchen kan nok lære noget af musikbranchens forretningsmodel, hvor man har fundet ud af at tjene penge på et produkt, der tidligere blev kopieret.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her