Test: Apple TV er virkelig smart

Hvordan kan den lille Apple TV-boks gøre tv-producenters smart-tv-løsninger til skamme?

Artiklens øverste billede
Den nye Apple TV-boks er diskret sort med afrundede kanter og så lille, at den nemt kan ligge i en voksen mands hånd. Foto: Lyd & Billede/Gear

Samtidig med Den Nye iPad lancerede Apple en opdatering af det populære mini-mediecenter, Apple TV.

Den nye Apple TV-boks er fysisk fuldstændig magen til den tidligere Apple TV 2, som først kunne købes i Danmark så sent som i slutningen af september sidste år. Det vil sige, at den er diskret sort med afrundede kanter og i øvrigt så lille, at den nemt kan ligge i en voksen mands hånd.

På bagsiden finder man tilslutninger til strøm, Micro-USB, HDMI og netværkskabel samt en optisk lydudgang, hvilket indebærer, at din Apple TV faktisk også kan sluttes til et musikanlæg og afspille musik, uden at du behøver at tænde for dit tv.

Stadig beregnet til streaming

I bund og grund er Apple TV blot smart-tv-i-en-boks, som man slutter til sit tv via HDMI. Boksen har ingen harddisk, så den skal altså udelukkende bruges til at streame indhold til tv-skærmen, uanset om kilden er musik eller film, som man har liggende på sin computer, sin iPad, iPhone eller iPod, eller der er tale om film eller serier, som man lejer direkte i iTunes via sin Apple TV og får streamet til boksen via internettet.

Dette gælder både sidste års model, Apple TV 2, og den nye model. Men djævlen er i detaljen, som man siger, og under hjelmen har den nye Apple TV undergået et par forbedringer, som i hvert fald har begejstret denne anmelder en hel del.

Endelig 1080p

For det første understøtter Apple TV nu video i ægte HD-format, altså 1080p, hvilket går hånd i hånd med, at Apple er i gang med at opdatere filmudvalget i iTunes til fuld HD.

For det andet sidder der nu en hurtigere processor i Apple TV-boksen, en Apple single-core A5 processor, hvilket får al navigation i menuer samt afvikling og afspilning til at gå mærkbart hurtigere.

Og for det tredje har den nye Apple TV fået en ny brugerflade (som man dog også kan få på sin “gamle” Apple TV 2 via en opdatering), der er mere overskuelig og nemmere at finde rundt i med sine app-lignende ikoner, som nu svarer til dem, vi kender fra iPad og iPhone.

Det er endnu ikke muligt at installere nye apps på Apple TV, og hvilke tjenester man har adgang til, afhænger af, hvor i verden man befinder sig.

Konklusion

Der er ting, som Apple TV ikke kan. En del gængse filmformater understøttes ikke – det drejer sig bl.a. om MKV, AVI og DivX – og man kan heller ikke tilgå sin NAS, selv om Apple TV jo netop er en netværks- og streaming-baseret medieafspiller. Men er man ikke helt fremmedgjort over for Apples univers, så er den nye Apple TV næsten et obligatorisk køb.

Kombinationen af en høj billedkvalitet, nem tilgang til både filmleje og alle mediefilerne på husets computer samt såvel de gamle som de nye AirPlay-muligheder gør Apple TV til et af markedets mest interessante mediecentre.

Herudover får man en kærkommen erstatning for tv’ets indbyggede smart-tv-løsning, og til 849 kr. er det næsten kun, hvis man har sidste års Apple TV-model i forvejen, at man bør snyde sig selv for den nye Apple TV. Ellers er det bare med at få den købt med det samme.

Læs hele testen af Apple TV 1080p hos Lyd & Billede/Gear

LÆS OGSÅ: Test: Gør dit tv smartere

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.