Annonce
TV & Foto

Stortest: Find den bedste fladskærm

Er du til 3D-tv, bør du ifølge Tænks test af 126 tv i forskellige størrelser vælge ét mærke.

Hvis 3D-funktionen er vigtig, bør du ifølge Tænk vælge et 3D-tv fra Samsung. Illustration: Samsung

Har du brug for et lille tv til køkkenet, eller er det husets tv nummer et, der skal udskiftes?

I begge tilfælde kan du få hjælp til valget af det nye fladskærms-tv fra Forbrugerrådets blad, Tænk , der netop har opdateret den løbende test af tv, så den nu omfatter 126 tv i størrelser fra 15 til 52 tommer. På hjemmesiden kan du også købe adgang til hele testen. Det koster 70 kr.

Testen kan hjælpe dig med at finde både et billigt tv og et væsentligt dyrere med de nyeste 3D-funktioner.

Vælg en DVB-T2-modtager

Denne gang har Tænks testpanel føjet 25 nye fladskærme til - de fleste i stuestørrelse. 6 af de nye tv i testen er i størrelsen 42 tommer, mens 10 er i klassen 46-52 tommer.

Hvis du modtager dit tv-signal fra en tagantenne, skal du være opmærksom på, at det nye tv skal have en såkaldt DVB-T2-modtager for at kunne modtage TV 2 i HD-format fra april. T2-modtageren kan enten være indbygget i tv'et eller i en separat boks.

Fordelen ved at have DVB-T2-modtageren indbygget i tv'et er, at du slipper for boksen, men så skal du også skifte tv'et og ikke kun boksen, hvis formatet skulle ændre sig igen, lyder rådet fra Tænk.

3D-tv har én vinder

Hvis det nye tv skal give familien særlige oplevelser med 3D-film og 3D-tv, bør du efter Tænks mening koncentrere dig om at vælge mellem én producents modeller. Testpanelet har nemlig konstateret stor forskel på 3D-kvaliteten mellem de forskellige producenter, og vinderen er entydig - Samsung.

"De otte bedste 40-tommers modeller er alle fra producenten Samsung, og de er alle med 3D. De er ikke bare de bedste i deres kategori, de er også gode til 3D," fastslår testpanelet.

Til gengæld er dommen over Sonys 3D-tv hård.

"3D-funktionen hos Sony er slet ikke lige så god, og vi kan ikke anbefale, at du vælger et Sony-tv i vores test, hvis du er interesseret i at se 3D," hedder det.

Tænks anbefalinger

Med baggrund i testen anbefaler Tænk fire tv i fire forskellige størrelser. Læs mere hos Tænk .

Blandt de største skærme, er det også to Samsung-tv, der får Tænks anbefaling "Bedst i test".

I 40-tommer klassen er det modellen Samsung UE40D6515, der betegnes som bedste tv til prisen. Tænk har fundet tv'et til 6.829 kr.

I gruppen for de største tv er det 46-tommer modellen Samsung UE46D8005, der fremhæves for sine mange funktioner. Ifølge Tænk kan de tv købes til 11.865 kr.

LÆS OGSÅ: Test: Tv-bokse er noget skrammel

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her