Test: Sony KDL-46V5500

46-tommeren i den nye V5500-serie til 12.999 kr. har det meste, man kan ønske sig af et tv.

Artiklens øverste billede

Det er slankt og lækkert, og det gennemsigtige bånd mellem højttalere og skærm bidrager til et designmæssigt spændende udseende. Denne model har indbygget MPEG4 samt fire HDMI-indgange. Her sidder to af HDMI-indgangene på siden, hvilket gør dem lettere tilgængelig, hvis tv´et hænger på væggen.

Billedkvalitet

Førstehåndsindtrykket, vi får af Sony-skærmen, er en utrolig skarphed, og detaljer, som ellers ville være tabt, kommer godt frem uden støj. Billedet er næsten overdrevent skarpt, men det fungerer godt i de fleste tilfælde. Eneste undtagelse er når baggrunden er duset og uskarp. Så bliver støjen lidt mere påtrængende. Kontrast og sortniveau imponerer virkelig, og Sonys LCD-skærm er definitivt et fuldt ud godt filmalternativ til plasma, selv med dæmpet belysning!

Lydkvalitet

Lyden er klar og tydelig, og dialog kommer godt frem. Tv´et har både bas og dynamik, og selv filmlyd bliver engagerende nok til, at man bliver fanget. God bas og udmærkede mellemtoneegenskaber giver kraft til lydbilledet, samtidig med at den klare diskant får detaljerne frem.

Konklusion

Sony har lavet et tv, som giver knivskarpe billeder lige ud af emballagen, og der skulle kun mindre justeringer til, før vi kunne nyde HD-lignende billeder selv med almindelige tv-signaler. Den utrolige skarphed fungerer i de fleste tilfælde, bortset fra når man har rækker med fine detaljer som strikkede beklædningsgenstande, striber osv. Så flimrer billedet i disse områder. Kontrasten og sortniveau er virkelig imponerende af LCD at være, og Sony V5500 kan med stor fordel bruges som filmskærm.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen