TV & Foto

Billig digital fotoramme vinder test

En oplagt julegaveidé kunne være den digitale fotoramme - og skal der spares på julebudgettet, ja så skal du ikke tøve: årets testvinder er nemlig en af de billgste fotorammer på markedet.

Vinderen af den digitale fotoramme-test blev Toshiba PA3637E-1ETC, da den generelt klarer godt og er billig. Foto: Pixmania

Med digitalkameraets indtog fotograferer danskerne mere end nogensinde.

Men de fleste billeder ender mange gange med at ligge på computeren, hvor vi sjældent får kigget på dem.

En oplagt julegaveidé er derfor for mange den digitale fotoramme, som kan stå fremme som en almindelig ramme, men som viser en række billeder på skift frem for et enkelt snapshot.

Dyre rammer ikke bedre

Men det er som køber ikke let at gennemskue, hvilken digital fotoramme, man skal vælge.

Derfor har Forbrugerstyrelsen testet 23 digitale fotorammer med hensyn til billedkvalitet, brugervenlighed, energiforbrug og alsidighed.

Og testvinderen blev Toshiba PA3637E-1ETC, da den generelt klarer godt og samtidig er en af testens billigste fotorammer til cirka 690 kr.

Prisen på de testede fotorammer ligger mellem 475 kr. og 1.665 kr - og vinderen af den digitale testvinder ligger derfor i den klart billigste ende af skalaen.

Generelt er de dyre fotorammer ikke af bedre kvalitet, men testens billigste ramme Hama 7"" TFT til cirka 475,00 kr. klarede sig dog dårligst i testen.

Forbrugerstyrelsen har prøvet 23 forskellige digitale fotorammer af og testede i forhold til billedkvalitet, brugervenlighed, energiforbrug og alsidighed.

Det skal du huske

Og hvis du nu overvejer at købe en digitalramme, men ikke helt kan finde rundt i den digitale fotoramme-jungle, så har Forbrugerstyrelsen nogle helt konkrete råd til dig:

  • Køb en fotoramme, der passer til størrelsen på dine billeder
  • Vælg en fotoramme med en opløsning på mindst 800 x 480
  • Tjek hvor godt billedet er, når du ser det fra siden
  • Se på rammens overflade. Nogle har blanke overflader, der reflekterer lyset
  • Vælg en fotoramme med lavt elforbrug
  • Vær opmærksom på, hvordan du får dine billeder frem på skærmen
  • Overvej hvilke funktioner, du har behov for
  • Tjek om producentens logo lyser i billedfeltet og du dermed får en reklame stående i stuen
null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Billedrammer med fut i
Bedstemors samling af fotorammer med barnebarn og bryllupsbilleder står for fald. De nye digitale fotorammer, som man kan stille op på kaminhylde eller skrivebord, er et tilbehør til digitalkameraer med morsomme muligheder. Fotorammerne sælger som aldrig før, og vi har testet et udvalg af de nyeste.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her