Olympus-kamera med 20 gange zoom

Kompaktkameraet SP-570UZ kan levere 13 billeder i sekunder. Det er i butikkerne til marts.

Artiklens øverste billede
Kompaktkameraet SP-570UZ med 10 megapixel. Foto: Olympus

Den japanske kameraproducent Olympus er klar til at sende et nyt kompaktkamera på markedet med verdens kraftigste zoom. Du kan læse mere om kameraet hos Olympus.

Olympus i Danmark oplyser på sin hjemmeside, at kameraet kan ventes i butikkerne i løbet af marts. Kameraet byder på en opløsning på 10 megepixel, der er indbygget billedstabilisering, og objektivet med 20 gange zoom dækker et område svarende til 26-520 mm, når der sammenlignes med det gamle filmformat 36 x 24.

Det vil sige fra pænt kraftig vidvinkel til lang tele. Oveni kan så lægges 5 gange digital zoom. Det svarer groft sagt til at beskære billedet i et billedbehandlingsprogram, hvilket oftest giver et tab i billedkvalitet.

Kameraet imponerer også med at kunne tage op til 13 billeder i sekundet. Det kan dog kun lade sig gøre, fordi billederne så begrænses til 3 megapixel. Der er indbygget 23 motivprogrammer, og der kan også tages videosekvenser med 30 billeder i sekundet.

Prisen ventes at blive godt 4.000 kr.

Olympus har samtidig opdateret sin serie af kompakte digitalkameraer i µ-klassen med modellerne µ 840, µ 850 SW, µ 1010, µ 1020 og µ 1030 SW.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen