Annonce
TV & Foto

Test: HTC Vive Pro

Her er vi inde i anden generation af de dedikerede VR-headset. Med HTC Vive Pro opnår du større bærekomfort og klarere billeder. Her kan du fortabe dig i en anden verden, men prisen er ret høj

HTC Vive Pro. Foto: www.vive.com

HTC Vive har altid været bedst, når det handler om at bevæge sig rundt i rum. Og nu vil HTC overgå sig selv med Vive Pro, et opgraderet headset med højere opløsning og mere ergonomisk design.

På den tekniske front er der to store ændringer. For det første er antallet af billedpunkter røget i vejret til 2880 x 1600 (1440 x 1600 pr. øje), hvilket er 78 procent mere end i forgængeren. For det andet er der indbygget såkaldt ”high-res” hovedtelefoner i headsettet.

Vive Pro er rettet mod købere, som tidligere har prøvet VR-headset. Men efter du har smidt svimlende 7300 kroner på bordet for headsettet, bliver du nok noget forbløffet, når du åbner emballagen. Her er blot headsettet, linkboksen, en DisplayPort og USB-kabler (så du kan forbinde Vive Pro med din pc) og en strømadapter.

HTC Vive Pro

Skærm: Dual Amoled 3,5”
Opløsning: 2880 x 1600 px
Opdateringsfrekvens: 90 Hz
Synsfelt: 110°
Sensorer: SteamVR Tracking, g-sensor, gyroskop, IPD-sensor
Forbindelser: USB-C 3.0, DisplayPort 1.2, Bluetooth
Pris: 7300 kr.

Testholdet mener: På mange måder er dette markedets bedste VR-headset med meget høj opløsning, flot billede, god lyd og behagelig ergonomi. Men det er ikke for begyndere at tage det i brug, ligesom prisen er voldsom for headsettet alene.

Vurdering:
3½ af 5 stjerner

HTC forventer, at du allerede har et par controllere og de to basestationer, som registrerer dine bevægelser. Flere forretninger tilbyder samkøb, så du kan få alt nødvendigt ekstraudstyr, men HTC har ingen planer om at sælge det hele i én boks. Som om headsettet ikke er dyrt nok i forvejen, skal du altså regne med at skulle lægge yderligere cirka 2400 kroner for controller og basestation. Heldigvis virker Vive Pro perfekt med et tidligere indkøbt Vive-kit (hvis du har sådan et).

Virker med tidligere udstyr

Hvis du aldrig har prøvet et VR-headset før, skal du være forberedt på, hvor omfattende det er at få alt til at spille rigtigt. Du skal hente driverne fra HTC Vive-websitet, køre opsætningssoftwaren og få alt forbundet rigtigt. Derefter skal sensorenhederne placeres højt nok oppe, måske på boghylder, trefødder eller ved at skrue dem ind i væggen. Måske får du brug for ekstra plads i rummet for at kunne lege ordentligt med headsettet. Det er først rigtig sjovt, hvis du kan afsætte 2 x 1,5 meter.

Læs også: HTC lancerer trådløst VR-headset

Der er en masse besvær. Men belønningen venter. I Vive Pro er den største opgradering forbedret skarphed. De to OLED-skærme har ikke blot flere billedpunkter, men også pixeldensiteten er øget – med 37 procent i forhold til forgængeren.

Så nu ser du ikke længere de enkelte billedpunkter. Det er godt for illusionen, når du gamer. Det er nemmere at glemme, at du rent faktisk bare står i din stue, når dine øjne i spillet Fallout 4 VR overbeviser dig om, at du kæmper for din overlevelse i en vild ødemark.

Tekster bliver også nemmere at læse og forstå hurtigt. Opdateringsfrekvensen er ikke opgraderet og stadig 90 Hz. det er hurtigt nok til at snyde øjet, selv om PlayStation VR med 120 Hz stadig er kongen på dette felt.

Læs også: HTC er klar med ny topmobil

Ergonomien er klar forbedret, selvom Vive Pro er tungere end andre VR-headset på markedet. På hovedet opleves vægten særdeles velafbalanceret, og der er ikke så meget pres på ansigtet. Den nye Vive Pro sidder meget mere behageligt end den originale Vive.

Intet forstyrrende lys

Vive Pro slipper heller ikke noget forstyrrende lys ind, og der hænger ikke en masse ledninger i vejen. En trådløs adapter er på vej, men det er så endnu en ekstraudgift.
Lyden er både fyldig og detaljeret og med god 3D-effekt, hvilket selvfølgelig underbygger illusionen.

Der er altså plusser og minusser, men lidt for mange af de sidste til, at vi kan give nyheden en anbefaling. Heller ikke selvom guderne skal vide, vi har brug for de kvaliteter, som Vive Pro bringer ind på markedet. Du får nok det bedste VR-headset på markedet, men prisen og de mange nærmest nødvendige tilkøb trækker fra.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
HTC
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere
Den 13-årige Emil Bengtsson krammede sin gode ven i stilhed, da de fik at vide, at deres fælles hjem skal lukke
Emil Lundgård Bengtsson kan finde på at true og sparke pædagogerne på døgninstitutionen Dalgaarden. De kan til gengæld finde på at holde ham fast og fjerne ham med magt. Alligevel håber han, at de flytter med, når han snart skal forlade sit hjem igennem mere end to år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her