Annonce
TV & Foto

Test af LG OLED65C8

For dig, der går lidenskabeligt op i billedkvalitet, er LG’s nye OLED et af de bedste tv’er, du kan købe.

Skærmene i LGs nye C8-serie er så tynde, at de næsten kan foldes sammen. Foto: LG

LG OLED65C8

Størrelse/type: 65″ 4K-OLED

Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)

Operativsystem: WebOS 4.0

Indgange: 4 x HDMI, 3 x USB

Udgange: Optisk digital lyd ud

HDR: HDR10, Dolby Vision, HLG, Technicolor

Andet: Dolby Atmos-kompatibelt

Web: lg.com/dk

Pris: 29.999 kr.

Plus: LG-skærmen leverer enestående sortniveau og kontrast kombineret med knivskarpe detaljer og glatte bevægelser. Den kan vise både gamle og nye optagelser fra deres bedste side.

Minus: Lyden er skuffende tynd for et tv i high-end-klassen

OLED har længe været synonymt med papirtynde tv’er, og vi har allerede set prototyper på skærme, der er tynde og bøjelige nok til at rulles sammen. Den nye C8-serie er ikke helt på det stadie, hvor den kan foldes sammen, men det er ikke langt fra: Med sine 3-4 mm er det det tyndeste tv, vi har haft fingre i.

Test: OLED i referenceklasse

Du bør have en makker med både sikre og nænsomme hænder, når du pakker tv’et ud, for det kræver noget finesse at løfte det ud og sætte den medfølgende fod på. Når alt er færdigmonteret, ser C8 meget lækkert ud med lidt mere avanceret design og finish end den billigere B8-model.

Brugervenlighed og funktioner

Moderne tv’er bliver stadig smartere, og sidste skrig på smart-fronten er stemmestyring. OLED65C8 vil bl.a. understøtte Google Assistant, når den lanceres i Norden.

Tv’et kører den nyeste version af LG’s velkendte WebOS (4.0). LG har puslet med og forbedret deres brugerflade år for år, og den virker både hurtig og stabil, men måske lidt uddateret på enkelte områder. Samsungs Tizen-system opererer markant hurtigere og virker mere intuitivt i nogle tilfælde.

Pegefjernbetjeningen Magic Remote er en populær genganger, selv om vi savner dedikerede play- og pauseknapper. Vi tøver dog ikke med at rangere brugeroplevelsen et godt stykke over Android-udfordrerne.

LG OLED65C8. Foto: LG

LG har i øvrigt udstyret C8 med en lynhurtig dedikeret gaming-mode: Vi målte forsinkelsen til kun 18 millisekunder.

Billedkvalitet

OLED65C8 scorer som forventet højt på alle de positive kvaliteter, vi forbinder med OLED – sortniveau, kontrast, jævn lysfordeling og bred betragtningsvinkel. Mere interessant er det, at LG også har formået at rette op på mange af svaghederne fra sidste år – specifikt tilgroede mørke områder (“black crush”), lysstyrke og hakkende bevægelser.

Vi startede seancen med vores yndlingsserie den seneste tid: 2. sæson af Stranger Things (4K HDR). Den populære Netflix-serie er fuld af mørke scener og kontrastrige HDR-effekter, og er som skabt til at blive vist på en OLED-skærm.

I 2. sæsons 5. episode er der især én scene, der sætter billedprocesseringen på prøve. Politichef Joe Hopper baner sig vej gennem en mørk underjordisk grotte fuld af røg, gas og støvpartikler, mens han bærer en fakkel. Dette komplekse billedindhold får mange mindre kapable skærme til at bukke under. LG-skærmen klarer sig derimod igennem hele grotten med hovedet højt hævet: Sortniveauet, detaljerne i mørket og de sømløse farveschatteringer vidner om en billedprocessering ud over det sædvanlige.

Vi testede LG-skærmen op mod Sony KD-65AF8, som for nylig fik sin længe ventede Dolby Vision-opgradering. Sony-skærmen er baseret på 2017-teknologi, mens LG-skærmen er en splinterny 2018-model fra top til tå. Men forskellen er større, end vi havde forventet! LG C8 har mærkbart mere krudt i de lyseste nuancer kombineret med langt flere detaljer i de mørkeste partier samt væsentlig mindre støj. Der er simpelthen klasseforskel!

Bevægelser har ikke været LG-OLED’ernes stærkeste side i tidligere generationer. Hurtig panorering har fremkaldt en del rykken og hakken, ujævnheder og dårlig skarphed. Her har årets C8-model fået en markant forbedring takket være LG’s TruMotion interpolering. Vi testede tv’et med alt fra live-fodbold til traditionelle spillefilm og kunne konstatere, at bevægelserne er silkeglatte.

I nogle tilfælde (f.eks. ved filmkiggeri) vil mange foretrække at slå funktionen helt fra for at undgå “sæbeopera-effekt” – men ellers kan man sagtens have den på hele tiden eller finde den ønskede balance med User-indstillingen.

Lydkvalitet

Der er ingen tvivl om, at LG OLED65C8 er noget af det fedeste, vi har set rent billedmæssigt. Til sammenligning er lyden fra de indbyggede højttalere skuffende. Mens Sony KD-65AF8 har en innovativ og vellydende højttalerløsning, sidder der mere traditionelle højttalere i LG-skærmen, og de er heller ikke specielt kraftfulde. Dialoger lyder tyndt, og der er ikke meget tyngde i musik eller lydeffekter.

Her kan det betale sig at budgettere med en god soundbar først som sidst. LG’s egen Dolby Atmos-soundbar SK10 er en passende kandidat.

Konklusion

Blandt alle de OLED-serier, som LG tilbyder i år – B, C, E, G og W – er C8-modellen nok den allermest spændende. Den har fået alle de billedmæssige godbidder fra topmodellerne, uden at prisen har taget et hop opad.

Ydelsen er generelt rigtig god, og LG viser, hvor skabet skal stå, når det gælder videoprocessering og billedkvalitet. Derfor er det lidt skuffende, at lyden ikke holder samme høje kvalitet – men der findes der heldigvis løsninger på. Med indbygget Dolby Atmos lydprocessering egner LG-skærmen sig godt i kombination med en passende soundbar eller et surround-anlæg. Så får du både lyd og billede i drømmeklassen.

Læs den fulde test på lydogbillede.dk

Artiklen er publiceret i samarbejde med Lyd og Billede

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
LG
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her