Annonce
TV & Foto

Test: Panasonic Lumix G9

Med Panasonics nye spejlløse Lumix G9 er du sikker på at få handlingsmættede scener knivskarpe i kassen.

Panansonic Lumix G9. Foto: Alt om Data

Det markedsføres som det ultimative kamera til udendørs- og naturbilleder. Og Panasonic Lumix G9 er virkelig som skabt til actionmættede scenerier. Med fokus på lynhurtige skud og med forbedringer af autofokussystemet er dette 20 megapixel-kamera i konkurrence med andre actionfokuserede kvalitetskameraer som Canon EOS 7D Mark II og Nikon D500.

G9 er ret stort af at være et spejlløst systemkamera i Micro Four Thirds-kategorien, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting, for det giver en bedre styring af store linser. Kameraet er omtrent på størrelse med et mellemklasse-entusiastkamera af DSLR-typen (digitalt spejlreflekskamera), men den mindre sensor betyder, at linserne i dette kamera er mindre og lettere, end det er tilfældet i DSLR-kameraer.

Læs også: Robust tablet til eksplosive miljøer

Der er også blevet plads til et LCD-display på toppen. Det betyder, at indstillingerne præsenteres klart og tydeligt, måske ikke i så stort format som på et tilsvarende DSLR-display, men mængden af data her er alligevel ganske stor.

Panasonic Lumix G9

Sensor: Micro Four Thirds, 20,3 MP
Video: 60 fps i 4K, 180 fps i full HD
Skærm: 3,2” touch
Følsomhed: ISO 200–25.600
Autofokus: Kontrastbaseret, 225 punkter
Forbindelser: Wi-Fi, Bluetooth, HDMI, USB 3.0, SD
Dimensioner, hus: 137 x 97 x 92 mm
Vægt, hus: 658 gram
Pris: 14.000 kr. (hus)

Vurdering:
4.5 af 5 stjerner

En anden fin ting er en funktionsomskifter foran på kamera-et, så du kan skifte fra én kombination af kameraindstillinger til den anden. Den byder vi velkommen, men med tanke på kameraets størrelse er den måske lidt lille og fnidret at arbejde med.

Også godt til video

Lumix G9 er en decideret sports/actionspecialist, og den primære del af betjening er ret ligetil at benytte. Du kan nemt dreje dig frem til funktioner som enkeltskud, serieoptagelser og Panasonics 6K Photo-indstillinger.

Kameraet er ikke specialiseret i video som eksempelvis Panasonic GH5 eller GH5S, men G9 kan dog alligevel optage 4K-video med 60 fps (billeder i sekundet) og full HD op til 180 fps. Og der er op til 6x slowmotion-effekt ved afspilning.

Læs også: Smartphone vs. kamera: Er der grund til at købe det dyre kamera?

Vi er blevet vant til, at Lumix-kameraerne leverer øjeblikkeligt fokus. Det gør G9 også – det er 0,04 sekunder hurtigere end noget andet Lumix-kamera. Panasonic benytter et kontrastbaseret autofokussystem, som nogle kameraentusiaster er skeptiske overfor. Især når det handler om at indfange motiver i hurtig bevægelse. Men her fungerer det fremragende. Billederne står knivskarpe. Du mister ikke fokus.

Kvalitet på DSLR-niveau

Men hvad med billedkvaliteten? Det er jo i sidste ende det, som afgør valget af kamera.

Micro Four Thirds-sensorer, som du finder i mange Panasonic-kameraer, er godt og vel halvt så store (17,3 x 13 mm) som APS-C-sensorer (23,5 x 15,6 mm), og det har selvfølgelig nogen indflydelse på billedkvaliteten.

Sensor-størrelsen er dog ikke den eneste kvalitetsparameter i dag, men ved høje ISO-indstillinger (når du for eksempel fotograferer i dunkel belysning) kan man da se forskel.

Læs også: Panasonic RP-HTX80B: Retrolækre Bluetooth-bøffer

Ved lav eller mellemhøj følsomhed er G9’s billeder helt på niveau med rigtig gode DSLR-kameraer, der har samme opløsning. Med andre ord: G9 er et hurtigt og effektivt spejlløst kamera med virkelig flot billedkvalitet, og det er velegnet til 4K-video og især actionskud.

Prisen er ikke venlig, cirka 14.000 kroner for huset alene, men du får i den grad, hvad du har betalt for. Derfor giver vi Panasonic Lumix G9 vores varme anbefaling.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Test: OLED i referenceklasse
Panasonic FZ800 byder på noget af det sejeste, vi har set af billedkvalitet, helt uden kunstige tilsætningsstoffer. Der er linet op til en oplevelse ud over det sædvanlige!
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Borgmesterens adgangskrav: Luk et jobcenter og få flere i arbejde
Hvis partierne vil sidde med ved bordet i budgetforhandlingerne, skal de acceptere otte punkter, bl.a. at skatten ikke stiger og beskæftigelsesindsatsen styrkes. Sådan lyder borgmester Jacob Bundsgaard (S) udspil. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her