Annonce
TV & Foto

Test: Epson EH-LS100 projektor

Epson EH-LS100 giver et imponerende biografbillede, selvom den kun står ganske kort fra væggen og er desuden utrolig nem at sætte op

Epson-projektoren EH-LS100 kan placeres tæt på væggen. Foto: Epson

Drømmen om en ægte hjemmebio med projektor og kæmpe billede på væggen er ikke altid så nem at realisere. En traditionel projektor kræver flere meters afstand til væggen for at kunne levere et tilfredsstillende billede. Med EH-LS100 har Epson imidlertid skabt en model, der kun behøver få centimeters afstand til væggen.

Nem at sætte op

Det betyder, at blot du stiller den på et tv-bord, kan du få et billede i kæmpeformat. Dog skal tv-bordet være af en vis størrelse, for projektoren i sig selv fylder en del, og dertil skal du lægge i hvert fald ti centimeters afstand til væggen for, at vi kommer op omkring de 100 tommer i billedstørrelse.

Epson EH-LS100

Pris: 24.995 kr.
Projektortype: Laser, 3LCD
Opløsning: Full HD 1920 x 1200 p
Afstand: 0,41- 0,78 m (70” - 130”)
Tilslutninger: USB 2.0, A USB 2.0 B, RS-232C, Ethernet-, Wi-Fi (tilkøb), VGA ind/ud, HDMI ind (3x), Komposit ind, MHL, audio ind/ud
Højttaler: Stereo, 16 Watt

Samlet bedømmelse: 4 af 5 stjerner

Kommentar: Den fylder en del, men er utrolig nem at sætte op, og det impone-rende udvalg af tilslutninger gør, at den kan integreres med ethvert hjemmebio-setup. Billedkvaliteten er aldeles fremragende, så du får filmoplevelser af højeste klasse.

Takket være et bredt udvalg af værktøjer til at tilpasse billedet samt en særdeles vidtspænden-de zoom-funktion er det dog utrolig nemt at tilpasse projektorbilledet til lige netop din stue.

Læs også: Epson ET-7700: Print fotos i lange baner

Dette klares via den medfølgende fjernbetjening, som også giver let adgang til resten af projektorens funktioner og har en smart Pointer-funktion, hvis du vil bruge projektoren til præsentationer.

Det helt rigtige filmlook

Der er tale om en laserprojektor, som ved hjælp af 3LCD-teknologi er i stand til at levere et imponerende output af lys og farver. Du behøver ikke et mørklagt rum for at få glæde af den. Selv ved almindeligt dagslys giver den et ret tydeligt billede.

Kører du fuld knald på lysstyrken, kan projektoren støje noget, men den har en velfungerende Quiet-mode, som uden at tage for meget af lyset, fjerner stort set al støj.

Læs også: Epson WorkForce Pro WF-4740DWF: Kompakt farveprinter fuld af funktioner

Høj kontrast og flot dybde i farverne er med til at give det helt rigtige filmlook, så man føler sig suget ind i handlingen. Der er ingen overdreven imponator-effekt over det, det er bare gennemført lækkert at se på og behageligt selv efter mange timers filmkiggeri.

Indstillingerne kan tilpasses efter behov, og der er fine presets, som dækker de mest almindelige scenarier.

Opløsningen er full HD. Ideelt set kunne man godt have ønsket sig 4K, og det ville heller ikke have været uhørt i denne prisklasse. Pixelering er dog ikke et problem, med mindre man går helt tæt på billedet.

Tilslutninger til det hele

Bag det stilrene ydre gemmer sig et overdådigt udvalg af tilslutninger, som gør, at du let kan integrere den i et ethvert hjemmebio-setup. Tre HDMI gør eksempelvis, at både tv-boks, chromecast og spillekonsol kan være tilsluttet samtidig.

Hjørnet af projektoren skal dog lige skrues af, for at du får adgang til alle ind- og udgange. En udmærket løsning, da projektoren så ikke står midt i stuen og ligner en blæksprutte med et væld af kabler stikkende ud af den.

Læs også: Billig 4K-projektor fra BenQ

Udover kablede tilslutninger af stort set enhver tænkelig type er der også mulighed for trådløs tilkobling via Wi-Fi. Det kræver dog en adapter, som skal tilkøbes.

Tættere på biografdrømmen

Takket være den nemme opstilling, fleksible billedjustering, store mængde tilslutninger og ikke mindst fremragende billedkvalitet kan EH-LS100 gøre drømmen om den perfekte hjemmebio betydeligt nemmere at komme i nærheden af.

Der skal dog en pæn sjat penge op af lommen for, at den er helt hjemme, men prisen er ikke urimelig for en projektor af denne kvalitet.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her