Annonce
TV & Foto

Årets bedste: Bedre billeder med bedre kamera

Kameraerne har aldrig været bedre, men det er blevet sværere at vælge. Det kan vi hjælpe med.

Årets bedste kameraer i 6 kategorier. Foto: Fujifilm

Den største forskel på mobilen og et rigtigt kamera er, at førstnævnte tager man billeder med, sidstnævnte fotograferer man med. Kameraet giver overlegen billedkvalitet, men er også mere fleksibelt med billedstabilisering, ægte zoom, avanceret lysmåling og autofokus. Hvis man vil have optimale billeder, skal man købe et kamera.

De bedste kompaktkameraer har meget større billedsensor og bedre optik end en smartphone. De giver derfor skarpere billeder med mindre støj og har optisk zoom som bonus.

Kompakte systemkameraer har de samme egenskaber som spejlreflekskameraer, bare i en mindre pakke med mere kompakt optik og elektronisk søger. Mange er også hurtigere end spejlreflekser. Det er kameratypen for dem, der foretrækker at have mindre at bære på uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

Det traditionelle spejlrefleks er også stadig populært. God batteritid, upåklagelig ergonomi og et enormt udvalg af optik og tilbehør passer mange som hånd i handske.

 

Årets bedste objektiv:

Foto: Olympus

Olympus M.Zuiko Digital 12-100 mm f/4.0 ED IS Pro

Pris: 10.095 kr.

Web: olympus.dk

Komplet rejsezoom

Her er en gennemført god zoom med alle de egenskaber, man har brug for, og glimrende ydelse.

Selv til prisen er Olympus 12-100 mm f/4.0 alle pengene værd – og lidt til. For den optiske, den mekaniske og ikke mindst den tekniske kvalitet er af højeste klasse. Det er mere end godt nok til, at de fleste trygt kan lade de andre objektiver blive hjemme og drage på opdagelse, reportage eller ferie med kun ét objektiv i bagagen.

Årets bedste kompaktkamera:

Foto: Sony

Sony Cyber-shot DSC-RX100 V

Pris: 8.945 kr.

Web: sony.dk

Lynhurtigt luksuskamera

Sony RX100 V er perfekt til dem, der vil have et lille og diskret kamera, som kan være i en lomme, og som giver høj billedkvalitet i de fleste situationer. Det er lige så velegnet til rejser som til portrætter og er et ypperligt feriekamera. Med en vanvittig skudtakt på 24 fps – i fuld opløsning og med fokus på hvert billede – er det også fremragende til sport og action.

RX100 V er det hurtigste kamera, vi har testet i klassen. Billed- og ikke mindst videokvaliteten i 4K står ikke tilbage for nogen af konkurrenterne, og for mange vil det være det mest anvendelige kompaktkamera.

Årets bedste systemkamera:

Foto: Fujifilm

Fujifilm X-T20

Pris: 9.895 kr.

Web: fujfilm.dk

Fremragende systemkamera

X-T20 kombinerer kompakt størrelse og lav vægt med klassisk betjening a la spejlrefleks, så både unge og gamle kan føle sig godt tilpas med det lille kamera.

Fujifilm X-T20 er et fremragende rejsekamera. Størrelsen til trods er den tekniske ydelse på niveau med langt dyrere (og større) kameraer. Ligesom Olympus PEN-F er det dejligt at fotografere med, fordi det i den grad spiller sammen med fotografen.

Et kamera, der passer lige så godt til begyndere som til viderekomne!

Læs hele testen af Fujifilm X-T20

Årets bedste avancerede systemkamera:

Foto: Panasonic

Panasonic Lumix DC-GH5

Pris: 17.995 kr.

Web: panasonic.dk

Banebrydende prof-kamera

Panasonics sejeste kamera er ikke for hvem som helst, men det er heller ikke et hvilket som helst kamera.

Billedkvaliteten fra Lumix GH5 er noget af det bedste, vi har set fra et avanceret systemkamera. Billedstøj er ikke længere noget problem; der er megapixels nok til at gøre selv nørderne glade, og fraværet af lavpasfilter giver glimrende detaljeskarphed.

For fotografer, der stiller høje krav til billed- og videokvaliteten, findes der næppe et bedre egnet kamera på markedet lige nu.

Årets bedste professionelle systemkamera:

Foto: Nikon

Nikon D850

Pris: 30.195 kr.

Web: nikon.dk

Det sejeste prof-kamera

Nikons allerbedste kamera er også det bedste i sin klasse. Med en skudtakt på 7 fps er det næsten lige så hurtigt som de allersejeste professionelle kameraer. 9 fps, hvis man bruger det batterigreb, der hører til.

Billedkvaliteten fra D850 udmærker sig ikke kun ved ekstrem opløsning; billeddynamikken er også bedre. Det er et kostbart stykke værktøj, selv for professionelle, men for dem, der er i målgruppen for et letvægtskamera med ekstreme egenskaber, findes der næppe noget bedre spejlreflekskamera derude.

Læs hele testen af Nikon D850

Årets bedste kamera:

Foto: Sony

Sony a9

Pris: 40.995 kr.

Web: sony.dk

David slår Goliat

Sony a9 er et velbygget, vejrtætnet og skræddersyet professionelt kamera til fotografer, der har brug for noget, som kan tåle mange års brug.

a9 er Sonys bedste kamera. Punktum. Det er også soleklart blandt de tre bedste i den professionelle klasse og det allerhurtigste kamera af dem alle. Det er mindre, lettere og billigere – selv med vertikalgreb og ekstra batterier – og har kraftigt forbedret ergonomi.

For dem, der lever af at få så skarpe billeder som muligt af sport og action, kan Sony a9 stå op imod de bedste. Og vinde.

Læs hele testen af Sony a9

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Test: OLED i referenceklasse
Panasonic FZ800 byder på noget af det sejeste, vi har set af billedkvalitet, helt uden kunstige tilsætningsstoffer. Der er linet op til en oplevelse ud over det sædvanlige!
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her