Annonce
Mobil

Udspioner din partner på mobilen

Applikationer til smartphones kan udspionere dine nærmeste - selvom det er ulovligt.

Arkivfoto: Rich Pedroncelli/AP

Har du mistanke om, at din partner skriver lidt for mange intime beskeder med den nye sekretær på kontoret?

Så er der hjælp at hente via din smartphone. Flere applikationer har nemlig den funktion, at du kan overvåge alt, hvad der sker på din partners smartphone. Det gælder både sms'er, opkald, besøgte hjemmesider, kontaktpersoner og emails.

Du kan endda se de nøjagtige gps-koordinater over, hvor din partner opholder sig.

Umuligt at forbyde applikationer

Men applikationerne er ikke lovlige.

"Jeg er jo ikke jurist, men jo, det er ulovligt at tiltvinge sig adgang til andre personers telefoner. Det svarer til at åbne andres breve. Men det er umuligt at forbyde det, fordi der er et åbent marked på nettet," siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert hos CSIS.

Han peger på, at der findes en del spionprogrammer på markedet.

"Programmet er designet til at spionere ens partner. Men det er bare et legitimeringsargument. Det kan bruges til meget mere - som f.eks. industrispionage," siger Peter Kruse.

En smartphone er en lille computer

I Danmark er spionprogrammerne endnu ikke et udbredt koncept. Men ifølge Peter Kruse er der potentiale til det.

Sikkerhedseksperten peger også på, at det ikke er alle, der køber en smartphone, der er klar over, at det egentlig er en lille computer, der let kan inficeres med virus.

"Man skal virkelig passe ordentligt på. Lægger du telefonen fra dig, kan andre på få minutter installere et spionprogram," siger Peter Kruse.

Aktiveres automatisk

Den nye - og lidt kontroversielle - spionapplikation på markedet er udviklet af Retina Software og kom på markedet i sidste uge. Den hedder ePhoneTracker og skal installeres på den mobiltelefon, man gerne vil udspionere.

Applikationen aktiveres automatisk, hver gang telefonen tændes og er i brug, og herefter sørger applikationen for, at alt data fra telefonen sendes til din email. Det gælder også gps-koordinaterne.

Det hele sker uden, at telefonens ejer opdager, at applikationen er installeret. Den koster omkring 280 kr.

LÆS OGSÅ: Her får du lavpris-telefoni billigst

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Sådan ser en Ikea-bolig ud

Ikea-familien skal til at bygge sine første boliger i Danmark. Se her hvordan tilsvarende boliger i Sverige ser ud. Finans
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere
Søvn er afgørende for studiepræstationen
For lidt søvn kan både gå ud over koncentration, humør og indlæringsevne. Og faktisk kan dele af hjernen sove, mens kroppen egentlig er vågen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her