10 nyttige programmer til din iPhone

Søger du på App Store med din iPhone, kan du finde masser af billig eller til og med gratis software, som kan være til nytte og glæde.

Artiklens øverste billede
Få mobiler sælger så godt som Apples iPhone og ingen er lettere at installere programmer på. Foto: Apple

Få mobiler sælger så godt som Apples iPhone, og ingen er lettere at installere programmer på. Efter en håndfuld berøringer på skærmen har man fundet, købt og installeret et spil eller anden software til mobilen. Her har vi fundet 10 af de nyttigste programmer, man kan have brug for på rejsen.

Facebook

Man behøver ikke at forsvinde fra Facebook, bare fordi man ikke sidder foran computeren derhjemme. Når man er på ferie, kan man holde sig opdateret og følge med i, hvad alle vennerne bedriver i ferien. Med dette program kan man uploade billeder fra mobilen til facebook-kontoen og læse og poste meddelelser, hvor man end befinder sig.

Flight Status

Med mindre man er på interrail, er flytider smart at holde sig opdateret med. Flight Status holder dig informeret om tilgængelige flyruter med over 4.000 flypladser og 120 flyselskaber, forsinkelser og status for din flyrejse over hele verden. Søger man efter en flyvning, får man også information om vejret på bestemmelsesstedet, hvilken terminal flyet afgår fra og hvilket bånd man finder sin bagage. Rejser man til Storbritannien, Canada eller USA, kan man også benytte kortfunktionen, som viser flyruterne i det aktuelle land.

Google Earth

Få programmer er så nyttige som Google Earth, når man er på rejse. Ikke bare fordi man kan navigere sig frem i ukendt terræn eller storbyer, men fordi man kan se billeder af og finde nyttig information om steder, man er eller skal rejse til. Søg efter spisesteder, overnatning og anden nyttig information og slå artikler op i Wikipidia om interessante steder. Google Earth er et must for enhver med iPhone.

Hotels.com

At bo godt og billigt kræver at man kan finde et hotel, som både er ledigt og ikke koster alverden. Hos Hotels.com kan man søge efter ledige hotelværelser, og se hvor de ligger på kortet i forhold til seværdigheder og centrale pladser i byen, man befinder sig i. Søgningerne kan sorteres efter pris, klassificering og anmeldelser. Når man finder et hotel, som ser fristende ud, kan man booke værelset direkte.

iTranslate

Lad lommeparløren blive hjemme. iTranslate er meget smartere og gratis. Her kan man slå ord op og få oversat sætninger på 42 sprog. Så er der et sprog, man ikke er så stærk i, kan man taste sætningen ind på modersmålet og vælge oversættelse til et af de 42 sprog. iTranslate fungerer også den modsatte vej, så du kan taste en sætning på det fremmede sprog ind. Så bliver det lidt lettere at forstå menuerne på restauranter og lave andre nyttige oversættelser.

Local Picks

At finde et godt spisested i en by, man ikke er så godt kendt i, kan være lidt besværligt og i værste fald ren hasard med feriebudgettet. Local Picks har over 400.000 restauranter i databasen, og man kan naturligvis søge efter anmeldelser og se på kortet, hvor de aktuelle restauranter ligger med adresse, telefonnummer og vejvisning. Søgningerne kan sorteres efter karakter, pris, afstand fra hvor du befinder dig, og popularitet.

Metal Gear

Man behøver ikke kede sig, selv om det regner. Mens man venter på solskin, kan man slå tiden ihjel og blive godt underholdt med Metal Gear Solid Touch. Man bruger touch screen´en på iPhone til at spille sig gennem 20 niveauer og spiller sig gennem scenarier, som udspiller sig i fem dele af verden. Sæt ørepropperne til og start spillet, men husk at løfte blikket en gang imellem, så du opdager, når det holder op med at regne.

News Desk

Ingen grund til at lukke verden ude bare fordi solen steger og dugen løber af paraplyen i din drink. Et hurtigt tjek på News Desk holder dig opdateret på de seneste nyheder fra hele verden. Klik på linkene i hovedvinduet for at gå videre til den aktuelle nyhed, med billeder og baggrundsinformation. News Desk bruger få ressourcer og båndbredde, så det er ikke nødvendigt at bruge browseren Safari for at få de sidste nyheder med.

Twitterific

Din Twitter-konto holder du warm med Twitterific. Som Facebook til iPhone giver den dig alle opdateringer og du kan twitte og holde dit netværk opdateret og kan uploade billeder fra mobilen. Så kan de derhjemme være misundelige på udsigten fra feriestedet.

Wi-Fi Finder

Så længe wi-fi er aktiveret på iPhone, vil den søge efter trådløse netværk, hvor man måtte befinde sig. Men den ved selvfølgelig ikke noget om netværk, som ikke er i nærheden. Med wi-fi Finder kan man lede efter netværk – såkaldte Hot Spots – og man får at vide, om det er gratis eller har fri login. Bedst af alt, man kan søge efter Hot Spots uden allerede at være tilsluttet et trådløst netværk.

Læs også: Nu kommer Skype til iPhone

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen