Loft over mobil-udlandspriser fra i dag

I dag træder EUs prisloft over sms'er sendt mellem EU lande i kraft. Tjek, hvad det koster at bruge mobilen i eller til EU-lande.

Artiklens øverste billede
En sms koster fra i dag 82 øre uden moms - med danske moms svarer det rundt regnet til 1 krone. Det er mere end en halvering af den nuværende pris. Foto: Colourbox

Fra i dag bliver det billigere at bruge telefonen i og til andre EU lande. Både prisen på opkald, sms og på datatrafik er blevet reguleret af EU.

En sms koster fra i dag 82 øre uden moms - med danske moms svarer det rundt regnet til en krone. Det er mere end en halvering af den nuværende pris.

Opkald koster fra i dag maksimalt 4 kroner, og det koster højst 1,80 kroner at modtage opkald.

Datatrafik koster fra i dag under 10 kroner per MB, men i modsætning til opkalds- og sms-priserne er prisen kun reguleret mellem teleselskaberne, så forbrugeren er ikke garanteret en maks pris på dataforbrug.

De næste to år vil priserne blive sat yderligere ned hver den 1. juli. Dermed vil det efter 1. juli 2011 højst koste en minutpris på 3,25 kroner at ringe og 1 krone per minut at modtage opkald. I tillæg skal alle opkrævninger være sekundtakseret.

Prisen på datatrafik bliver halveret den 1. juli 2011, men det er stadig kun prisen mellem teleselskaberne, der er reguleret.

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen