Mobil

Er iPhone X alle pengene værd?

Mobilekspert vurderer, at den nye iPhone ikke er decideret banebrydende.

Tirsdag aften kunne Apples administrerende direktør, Tim Cook, på scenen i det nyåbnede Steve Jobs Theater i Californien løfte sløret for den næste generation af Apple-produkter.

I denne omgang blev det til en ny udgave af Apple-Watch, et nyt Apple-tv og tre nye modeller af den populære iPhone - i første omgang iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

»Vi har én ting mere,« lød det til slut fra Tim Cook, inden den fyldte sal brød ud i klapsalver.

»Vores folk har arbejdet hårdt i flere år på noget, der er vigtigt for os alle sammen. Fremtiden for smartphones,« fortalte han, altimens endnu en ny iPhone blev vist på skærmen bag ham.

»Det her er iPhone X (10). Det største fremskridt siden den originale iPhone.«

Og særligt sidstnævnte løb med opmærksomheden efter tirsdagens lancering.

iPhone X, 8 og 8 Plus: Pris og tilgængelighed i Danmark

Men helt præcis hvor nytænkende er Apple med den nye iPhone 10?

Nye features:
  • Super Retina Display: Kant til kant OLED-skærm.
  • Face ID: Biometrisk oplåsning, hvor telefonen scanner dit ansigt med et infrarødt kamera. Den lærer dit ansigt at kende, og så vil kun du kunne åbne telefonen. Face ID skal desuden kunne bruges på Apples egen betalingsplatform, Apple Pay.
  • Trådløs opladning: Telefonen kan oplades trådløst ved hjælp af en Qi-oplader. Apple har dertil udviklet opladeren, AirPower.
  • Ny processor: Den nye processor, A11, er væsentligt hurtigere end sin forgænger. Den forbedrer hastighed og forøger batteriets levetid.
Mobilekspert og chefredaktør på Mobilsiden.dk Niels de Boissezon fortæller, at Apple selv mener, at den nye iPhone er et blik ind i fremtiden for mobiltelefoner.

»Det er en jubilæumstelefon, der fejrer, at det er 10 år siden den første iPhone blev introduceret. Det her er så Apples bud på, hvordan en smartphone skal se ud de næste 10 år,« fortæller Niels de Boissezon.

10 år med iPhone: Sådan har investorerne straffet og hyldet Apple

Han mener ikke, at telefonen er decideret banebrydende, fordi en del af teknologien er set i forvejen, men at den adskiller sig markant i forhold til de tidligere iPhones. Derfor kan folk, der i forvejen bruger iPhones, formentlig opfatte den som markant anderledes.

Niels de Boissezon fortæller, at Apples telefoner de sidste år har været »evolutionerende« frem for »revolutionerende,« inden han tilføjer, at vi med den nye iPhone »er lidt tilbage til de gode gamle Steve Jobs-dage, hvor Apple lavede produkter, der virkelig fik folk til at spærre øjnene op.«

Ved lanceringen brugte Tim Cook også tid på at hylde forgængeren, Steve Jobs. Bl.a. kom han med et citat fra den berømte ishockeyspiller Wayne Gretzky, som Steve Jobs flere gange har benyttet sig af: »I skate to where the puck is going to be, not where it has been.«

Med andre ord: Apple ønsker at skabe, ikke efterligne.

Redaktør: Ny iPhone er den mest innovative i nyere tid

Den nye iPhone har dog mødt kritik, da flere mener, at den på designsiden minder meget om konkurrenten Samsungs Galaxy S8. En af de nye features, som den nye iPhone har, er det såkaldte "super retina display", som dækker hele telefonens forside. Et design, som Samsung før har benyttet sig af. Ifølge Niels de Boissezon er det dog ikke bemærkelsesværdigt, at de to telefoner ligner hinanden.

»Sagen er jo, at når du har et display, som fylder hele fronten, så efterlader det ikke meget at arbejde med på designsiden. Så det er naturligt, at de ligner hinanden mere, end de har gjort førhen.«

iPhone 10 bliver udgivet i to udgaver: en model med 64GB lagringsplads og en med 256Gb. De to modeller kommer til at koste henholdsvis 8.899 og 10.249 kr.

Det er markant mere end de tidligere iPhones. Niels de Boissezon vurderer dog, at telefonen som udgangspunkt er pengene værd.

»I og med at smartphones har så markant en rolle i vores dagligdag, vil jeg mene, at den helt sikkert er pengene værd. Hvis man vel og mærke allerede er en del af Apples ret unikke "økosystem". Altså hvis man allerede benytter sig af Apple-tv, har en Mac og en iPad. Rent teknologisk er den allerforrest i feltet. Du får hele pakken, og du får lov at betale for den. Er man ikke en del af økosystemet, så vil jeg mene, at der er alternativer derude, som bestemt er værd at kigge på.«

Niels de Boissezon peger på Samsungs model Galaxy S8 som værende et godt alternativ til iPhone 10.

»Jeg vil bestemt overveje at kigge på S8'eren, hvis man vil have meget af det som iPhone 10 byder på til en mere fordelagtig pris. Der er bedst valuta for pengene i S8'eren. Den ligger til omkring 5000 kr. så omkring det halve af iPhonen,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce
Biler
Nummer 3: Alfas første SUV har sporten i højsædet
Det er lykkedes Alfa Romeo at overføre de sportslige køreegenskaber fra den berømmede Giulia til mærkets første SUV, den nye Stelvio, men bilen er langtfra perfekt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her