Annonce
Mobil

Smartphones: De nye mobiler tager et skridt op

De nyeste mobiler er næsten altid de bedste nogensinde. Her tester vi tre nye topmobiler. En af dem i særklasse, men alle nyhederne giver mere af alt.

Moto Z fra Motorola, HTC U Ultra og Samsung Galaxy S8+. Foto: altomdata.dk

Vi vil gerne have så meget skærm som muligt, et kamera af fineste kvalitet og mange andre funktioner i vores smartphones, men samtidig skal der være plads til mobilen i lommen. Det er lidt af et paradoks, men producenterne gør ikke desto mindre, hvad de kan for at efterkomme behovet. Disse tre smartphones tager hånd om det på hver deres måde, og de demonstrerer de evige fremskridt inden for teknologi og features

Masser af skærm

Især imponerer Galaxy S8+. Den giver imponerende meget skærmplads mobilens størrelse taget i betragtning. Samsung har udraderet stort set al spildplads på fronten, så der næsten kun er skærm tilbage. Det betyder, at man i en mobil på størrelse med iPhone 7 Plus får 6,2″-skærm, modsat de kun 5,5″ i Apples mobil. Skærmen har et lidt spøjst 18,5-format. Den er således mere aflang end de fleste, hvilket kan være en fordel, hvis du ser video i bredformat.

Læs også:

Galaxy S8 og Galaxy S8+ klarer sig historisk dårligt i droptest

HTC har simpelthen valgt at forsyne deres smartphone med en ekstra skærm. Et lille OLED-display på 2″, som sidder i toppen af mobilen og giver genvej til apps, kontakter, kalender, vejr m.m. via små ikoner, som du selv kan tilpasse. Ekstraskærmen fungerer også, når hovedskærmen er låst, så man lige kan tjekke sit næste møde eller vejret de kommende timer uden at låse mobilen op. En velfungerende feature, som på fin vis supplerer den store 5,7″-hovedskærm.

Moto Z har som udgangspunkt testens mindste skærm på 5,5″, men i princippet kan den levere et billede, der er langt større end de andres. Det sker, når du klasker Insta-Share-modulet bagpå. Så har du nemlig en projektor, der kan skyde skærmbilledet op på væggen i helt op til 70 tommer. Insta-Share er dog et tilkøb, der koster dig over 3000 kroner, men ikke desto mindre en smart og velfungerende måde at få et stort billede uden at slæbe en stor skærm med sig.

HTC U Ultra

Skærm: 5,7” QHD, LCD + 2.0” OLED
Processor: Snapdragon 821
Ram: 4 GB
Batteri: 3000 mAh, Quick Charge
Kamera: 12 MP, f/1.8, OIS, PDA, 4K/ 16 MP, 4 mp Ultrapixel, FHD front
Kapacitet: 64 GB, microSD-port
OS: Android 7.0 + HTC Sense 7.0
Dimensioner: 162,4 x 79,8 x 8 mm
Vægt: 170 gram
Pris: Set til 5279 kr.

Samlet vurdering: 3

Modulære muligheder

De modulære muligheder begrænser sig ikke kun til projektoren. Af tilgængelige moduler, der kan sættes bag på mobilen, findes også en højttaler fra JBL, en 
batteripakke fra Incipio og ikke mindst et kamera fra legendariske Hasselblad. Her får du 10 x optisk zoom samt et godt gummigreb, fotolys og en ordentlig blitz.

Det modulære design er yderst gennemført og utrolig nemt at bruge. Du skal ikke gøre andet end at klaske modulet på mobilens magnetiske bagside, så er det klar til brug.

Moto Z er ikke den eneste af mobilerne med udvidelsesmuligheder. Via en lille dock kan Samsung-mobilen forvandles til en desktop-pc; altså når du også lige slutter skærm, mus og tastatur til samme dock. DeX-systemet giver dig et klassisk Windows-lignende skrivebordsmiljø, dog med Android som motor. Her kan du arbejde med Office-dokumenter, anvende diverse apps og meget andet. Det har stadig nogle børnesygdomme, men virker udmærket og har da et stort potentiale.

Moto Z bedste køb

Skærm: 5,5” AMOLED
Processor: Snapdragon 820
Ram: 4 GB
Batteri: 2600 mAh
Kamera: 13 mp, f/1.8, OIS, FDA, 4K/5 MP, f/2.2, FHD front
Kapacitet: 32 GB, microSD-port
OS: Android 7.0
Dimensioner: 153 x 75,3 x 5,2 mm
Vægt: 136 gram
Pris: Set til 4695 kr.

Samlet vurdering: 4

Kraftfulde kvalitetsmobiler

Mobilernes “rigtige” skærme har høj opløsning: QHD for Moto Z og U Ultra, WQHD for Galaxy S8+. Samsung-mobilen trumfer dog de to andre med en imponerende klarhed og farvegengivelse. Moto Z kommer tæt på at matche den, mens LCD-skærmen på HTC fremstår blegt og udvasket i sammenligning.

Der er godt med power i dem alle tre. Dog tager Samsung også her stikket hjem. Den lå et pænt stykke foran de to andre i vores benchmark-test og overgås lige nu kun af iPhone 7 på ydelsen. Moto Z og U Ultra ligger nogenlunde på linje med hinanden.

Ingen af mobilerne imponerer på batterilevetid. Du kan klemme en dag ud af dem, men ikke meget mere.

På kameraet snupper Samsung også sejren, men kun knebent, for Moto Z har faktisk også et rigtig glimrende kamera, der dog ikke helt kan matche Galaxy S8+ i svag belysning. Bagkameraet i U Ultra er habilt, men det er primært selfie-kameraet på fronten, der imponerer med muligheden for at anvende Ultrapixels ved lavere belysning.

Samsung Galaxy S8+

Skærm: 6,2”, 18,5:9, S Amoled
Processor: Exynos 8895 Octa
Ram: 4 GB
Batteri: 3500 mAh, Quick Charge
Kamera: 12 MP Dual Pixel, F1.7, OIS, 4K/8 mp, F1.7, QHD front
Kapacitet: 64 GB, microSD-port
OS: Android 7.0
Dimensioner: 159,5 x 73,4 x 8,1 mm
Vægt: 173 gram
Pris: 6999 kr.

Samlet vurdering: 4,5

Raffineret design

Alle testdeltagerne har flot design, hvad man bør forvente i denne prisklasse. Det unikke, kurvede design på Galaxy S8+ er i en klasse for sig, men Moto Z skal også have ros for sit utrolig slanke og lette design, der gør, at den selv med moduler bagpå ikke føles abnormt stor. Der er dog lige lovlig meget spildplads omkring. Fronten er bedre udnyttet på U Ultra, men den ekstra skærm gør den noget klodset.

Læs også:

Test: Det er simpelthen HTC's bedste smartphone nogensinde

Moto Z og U Ultra har fingeraftryklæser på fronten, men det har der ikke været plads til på Galaxy S8+. Derfor er den rykket til bagsiden. Ikke en ideel placering, men Samsung giver til gengæld mulighed for at logge ind både med ansigtet og med øjnene, så du behøver faktisk slet ikke at bekymre dig om fingeraftryk. Den åbner blot du kigger op den. I bunden har alle tre mobiler USB C-tilslutning, men det er kun hos Samsung og Motorola, du også finder minijack-indgang. Hos HTC må du tilslutte dine hovedtelefoner trådløst eller via USB C, og selvom det medfølgende sæt lyder rigtig godt, virker det som en forkert prioritering.

Det kan virke unfair at sætte den spritnye Samsung-mobil op mod to konkurrenter, der efterhånden har en del måneder på bagen. Og det overrasker da heller ikke, at Galaxy S8+ hiver sejren hjem. Det er en enormt vellykket mobil, der brillerer på stort set alle fronter, og det er uden tvivl den bedste Android, du kan få nu. Men den er samtidig afsindig dyr taget i betragtning, at du får dem et par tusind billigere, så er både U Ultra og Moto Z attraktive alternativer.

Et par småkiksere hos HTC, som eksempelvis den lidt sløje skærmkvalitet, og det manglende jackstik, gør dog, at Moto Z fremstår stærkest, ikke mindst når man regner de spændende modulære muligheder med.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
HTC
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her