*

Mobil

Mydlink Smart Home Security Kit: Sikkert hjem med mobiltelefonen

Hold godt øje med uønskede gæster, og jag dem på porten med 110 dB infernalsk larm. Med et nyt, velintegreret sikkerhedskit fra D-Link gør du livet surt for tyvene.

Foto: D-link

Sikkerhed er det første sted, hvor vi har set det smarte, digitale hjem bryde igennem. Men også den slags udstyr bliver mere og mere avanceret og praktisk anvendeligt.

Det dokumenterer det nye Smart Home Security Kit fra D-Link, der er en samlet ”sikkerhedspakke” bestående af en sirene, der hyler, hvis døre eller vinduer åbnes, en Monitor HD, som er en enhed, der både registrerer bevægelse og lyd har kamera indbygget, samt en Home Hub, der forbinder enhederne samt kobler dem til dit netværk.

Så kan du få besked på din mobiltelefon, når der sker noget uventet i hjemmet. Desuden kan du købe ekstra sensorer til døre og vinduer plus et kamera, der er særligt effektiv, når der er mørkt i rummet.

Mydlink Smart Home Security Kit kan registrere bevægelser i rummet, men kan samtidig fungere som almindeligt webkamera. Foto: D-link

Opsætning

D-Link-sættet er virkelig nemt at få op at køre. Brugervenligheden når helt ud i emballagen, der er mærket 1, 2 og 3, så du ikke er i tvivl om, hvilken du skal starte med.

Først installeres hub’en, der forbinder alle enheder. Det klares med et ethernet-kabel til din Wi-Fi-router. Appen Mydlink Home til iOS eller Android hentes, og du kan sætte routeren op og tilføje de ekstra enheder – herunder også fremtidigt tilbehør.

Opsætningen i appen kan næsten ikke være nemmere, og den har en menu, hvor du let kan tilføje de enheder, der findes.

Se også: Webkamera i 4K

Der er dog to problemer. For det første er menusproget svensk, selvom vores smartphone er opsat til dansk sprog. For det andet måtte vi under testen bruge mange forsøg, før der var hul igennem til routeren.

Vi prøvede i en anden opsætning, og her var det lidt samme historie: flere forsøg og flere gange genstart af hub’en.

Herefter gik det dog smertefrit, og alle enheder kunne sættes op en efter en. Efter få minutter var der hul igennem til kameraet.

Du kan slå funktioner til og fra, som du ønsker. Er du for eksempel ikke hjemme eller gået i seng, kan du sætte sirenen til. Den registrerer bevægelse i rummet, og opdager den noget, mens den er ”armeret”, lyder en sirene på 110 dB. Tro os: Det er en øredøvende larm!

Heldigvis er det nemt at slå sirenen fra igen på mobilen, og så er der er stille igen.

Sikkerhed med forbehold

Kameraet er særlig godt, da det registrerer både lys- og temperaturforskel i et rum og kan sætte alarmen i gang, hvis du ønsker.
Du kan tilføje flere sensorer, for eksempel en sensor der kun registrerer åbning af døre og vinduer, en bevægelsesalarm og flere kameraer. De kan deles op i zoner.

Den diskrete hub er hjertet i systemet og forbinder alle enheder. Før brug skal den tilsluttes boligens router med et kabel. Foto: D-link

Prisen for startkittet er små 2000 kroner, og har du et stort hus, skal du nok doble den pris for at være dækket ind.

Projektor-test: Giv dine tv-oplevelser større format

Hvis strømmen går, eller en tyv slukker for strømmen, kan du naturligvis ikke bruge kameraet og se, hvad der foregår. Men der er batteribackup på flere af sensorerne og mulighed for at tilkøbe batteri til sirenen.

D-Links bud på en sikkerhedspakke til hjemmet er gennemført og ikke mindst meget brugervenligt. Det er stadig ikke en fuldblods erstatning for et vagtværn og prismæssigt også lidt pebret.

Men det kan være med til at holde tyvene væk, især i de minutter eller halve timer der går, indtil politi eller vagtværn er på pletten.

Mydlink Smart Home Security Kit får 3½ af 5 stjerner.

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mobilsiden.dkRSS
Modtag Mobilsiden.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på mobilsiden.com
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her