Annonce
Mobil

Tjek: Kan underholdning i mobilpakken svare sig?

Der kan være penge at spare på at have HBO Nordic og TV2 Play i sit mobilabonnement. Men en pakkeløsning er ikke altid det bedste, mener Forbrugerrådet Tænk.

Er du klar over, at du bliver overvåget? Det gælder eks. når du spiser på en restaurant, går ind i en butik eller besøger din gamle mormor, bliver det registreret hos dit teleselskab, hvor du befinder dig. Selv hvis du ikke bruger din telefon. Foto: Jens Dresling

Mange mobilkunder får i dag musikstreaming, aviser, magasiner, e-bøger eller tv-streaming med i deres mobilabonnement.

Fakta

Om undersøgelsen

  • Samlino.dk har gennemgået det danske mobilmarked og fundet de mobilabonnementer med minimum én inkluderet tjeneste, som gælder i minimum et år.
  • Samlino.dk har herefter undersøgt den oprindelige værdi af ekstratjenesterne og sammenholdt det med værdien af abonnementet.
  • Der er kun medtaget tjenester, som du kan tilgå online.
  • Data er indhentet 8. marts 2017.

Kilde: Samlino.dk

De danske teleselskaber konkurrerer på at inkludere underholdning i deres mobilpakker som aldrig før.

Hvis du alligevel benytter mange underholdningstjenester, kan der være penge at spare ved at få dem inkluderet i dit mobilabonnement.

Det viser en prissammenligning, som Samlino.dk har foretaget.

Hvis du er storforbruger af underholdning og abonnerer på Mofibo, Flipp, Berlingske, WYPE, Pling og Ekstra Bladet Ekstra koster det 6.768 kroner om året.

Med et abonnement på Plenti kan du få alle tjenesterne for 2.388 kroner om året. En besparelse på 4.380 kroner, og derudover får du et mobilabonnement med fri data og tale.

- Hvis du har behov for disse underholdningstjenester, kan du få dem til en billigere pris via et mobilabonnement frem for at betale for dem hver for sig, siger Kristian Pitzner-Jørgensen, direktør i Samlino.dk.

Hvis du har TV2 Play og HBO Nordic betaler du 1.776 kroner om året for tjenesterne, men hvis du tegner abonnement hos Telmore til 2.388 kroner om året, får du tjenesterne og betaler derudover kun 51 kroner om måneden for selve mobilabonnementet.

Men kodeordet er behov.

- Selv om man kan få noget billigt, er det ikke sikkert, man har brug for det, siger Vagn Jelsøe, vicedirektør i Forbrugerrådet Tænk.

- Det kan være fristende at købe 10 stykker blandet frugt på tilbud, men hvis man kun skal bruge to stykker, så resten ligger og rådner, er det ikke en god handel, siger han.

Samtidig skal man huske, at man bliver bundet til bestemte produkter, når man køber en pakkeløsning, og det kan være svært at skifte produkter ud, hvis ens behov pludselig ændrer sig.

- Man låser sig fast på at have HBO Nordic, selv om ens yndlingsserie måske kommer på Netflix om et halvt år, siger Vagn Jelsøe.

Det kan også være sværere at sammenligne sin mobilpakke med andre konkurrenter, påpeger Kristian Pitzner-Jørgensen fra Samlino.dk.

- Hvis man kun har 10 timers tale og 10 timers data i sin mobilpakke, er det nemt at sammenligne prisen med andre udbydere. Men hvis man også har HBO Nordic og musikstreaming fedtet ind i sit mobilabonnementet, så bliver pakkerne sværere at sammenligne, siger han.

Det er Vagn Jelsøe fra Forbrugerrådet Tænk enig i. H an påpeger samtidig, at man skal huske, at når streamingtjenester er inkluderet, kan man få behov for mere data.

- Men når alt det er sagt: Hvis man kan få et godt tilbud på ting, man alligevel ville købe, skulle man være et skarn, hvis man ikke sagde ja, siger Vagn Jelsøe.

/ritzau/FOKUS

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mobilsiden.dkRSS
Modtag Mobilsiden.dk's nyhedsbrev Tilmeld
Flere nyheder på mobilsiden.com
Annonce
Annonce
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Tip: Slip af med sommerkiloene uden straf
Hvad skal der til, for at det søde liv fra sommerferien ikke sætter sig som permanente ekstra kilo på sidebenene? Det giver to ernærings- og træningseksperter deres råd til her. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her