Mobil

Huawei sætter angreb ind mod Samsung

Med lancering af de nye Huawei P10 og P10+ sætter det kinesiske firma angrebet ind mod Samsung og Apple.

Foto: Manu Fernandez/AP

Det kinesiske firma Huawei lancerede søndag de nye telefoner P10 og P10+ i forbindelse med teknologimessen Mobile World Congress i Barcelona.

Foruden at være en opdatering af deres nuværende modeller håber Huawei, at de kan hente ind på konkurrenterne - især Samsung, der lige nu dominerer smartphone-markedet sammen med Apple.

- Huaweis seneste lanceringer viser, at de rigtig gerne vil udfordre markedet, og derfor har de lanceret nye telefoner, der sagtens kan konkurrere med dem, som eksempelvis Samsung laver.

- Samtidig har Huaweis telefoner rigtig god batterilevetid og et godt kamera, og det appellerer til rigtig mange mennesker, siger mobilekspert John G. Pedersen fra meremobil.dk.

Kinesiske Huawei er lige nu verdens tredje største producent af mobiltelefoner bag Apple og Samsung.

Samsung måtte sidste år trække deres Galaxy Note 7-model tilbage, efter telefoner begyndte at selvantænde og eksplodere i hænderne på folk.

Selv om det ikke påvirkede Samsungs salgstal lige så meget, som mange måske havde forudset, så tror John G. Pedersen stadig, at Huawei har mulighed for at udkonkurrere Samsung.

- Huaweis telefoner er ikke billigere end Samsungs, men de har fået fat i noget, køberne godt kan lide, både hvad angår design, kamera og batteritid.

- Derfor tror jeg også, at Huawei på et tidspunkt bliver nummer to på det marked. Måske inden for det næste halvandet til to år, siger John G. Pedersen.

Det vides endnu ikke, hvad Huaweis nye P10 og P10+-telefoner kommer til at koste, men det forventes, at de bliver en smule billigere end Huaweis nuværende topmodel, Mate 9.

Den kan lige nu købes for lidt under 6.000 kroner i Danmark.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her