*

Mobil

Her er de bedste nye mobiltelefoner, der lanceres i januar

Oversigt: Januar er en stille måned når det kommer til nye mobiler på hylderne hos forhandlerne – dog er der lidt nyt at komme efter. Se her hvilke nye mobiler der kommer.

Her er denne måneds nye smartphones. Fotos: Producenter

Partner

logo_MereMobil_skygge.png

Denne artikel er blevet til i samarbejde med teknologimagasinet Mere Mobil.
Læs flere nyheder og test på meremobil.dk

Der er ingen tvivl om, at januar absolut er en af de mest stille måneder, når det kommer til nye mobiler på hylderne hos teleselskaberne og mobilforhandlerne.

Januar bruges nemlig på at rydde op efter det store julesalg og til at finde udsalgsskiltene frem, så der kan blive plads til alle de nye modeller, som kommer i ”forårskollektionerne”.

Januar og februar er typisk der, hvor producenterne præsenterer forårets nye modeller på CES-messen, Mobile World Congress eller særskilte events.

Den største nyhed i denne måned er også uden sammenligning den danske smartphone ID1.

ID1

Den nye danske smartphone hedder ID1, og er ikke fra Lumigon, som ellers er den danske producent, der har fået opmærksomheden de seneste år. Firmaet bag hedder ID2Me og direktøren og grundlæggeren, Christina Agger, har en fortid hos blandt andet Lumigon og Telia.

Men når det så er sagt, ja, så ikke et ord mere om Lumigon i denne omgang.

ID1 er en telefon, som har en ny og anderledes tilgang til Android platformen end de andre på markedet, da betjeningen sker på en anden måde, end vi normalt ser. Man ”swiper” sig til den funktion eller app, som man ønsker. Det gør også, at man kan åbne en applikation uden at se på telefonen. Hvordan gør man det, tænker du måske. Kort og godt gøres det ved, at f.eks. man finder SMS ved et swipe til venstre og to swipe ned.

LÆS OGSÅ: ID1 – ny dansk Android-smartphone

Målgruppen for ID1-telefonen er unge mennesker, som ønsker en telefon, der gør tingene lidt anderledes end de fleste.

ID1 er ikke en topmodel, når vi ser på specifikationerne, men det tegner til en telefon på det jævne.

ID1 drives af en 64-bit octa-core processor på 1,7 GHz. Der er 2 GB RAM og 16 GB intern hukommelse. Pladsen på ID1 kan udvides med Micro-SD kort. Telefonen kan bruges enten som dual-SIM telefon, uden mulighed for hukommelsesudvidelse eller med ét enkelt SIM-kort, hvor den overskydende skuffe anvendes til hukommelseskortet.

Der er 13 MP kamera (Sony sensor), 5 MP på fronten samt en 5 tommer skærm med opløsningen 1080 x 1920 pixels.

Desværre kommer telefonen kun med Android 5.1 Lollipop og så brugerfladen ID OS ovenpå.

Telefonen kommer i handlen til 3.999 kr. uden abonnement, og vil fra start blive forhandlet hos Telia og Elgiganten. Om andre forhandlere kommer til er endnu uvist.

LÆS OGSÅ: Tommelfingeren vendes nedad overfor ID1

Salget af ID1 starter torsdag den 7. januar 2016.

Huawei Y5

I januar er Telenor klar med Huawei Y5 på hylderne, som er en utrolig prisvenlig smartphone fra verdens tredjestørste smartphoneproducent Huawei.

Telefonen kommer med en 4,5 tommer FWVGA TFT-skærm, 1 GB RAM, 8 GB intern hukommelse (understøtter micro-SD kort), 5 MP kamera, 2 MP frontkamera, FM Radio, GPS, 4G, Bluetooth, Android 5.1 Lollipop og et batteri på 2.000 mAh.

Prisen er på lige under 1.000 kr. uden abonnement. Foruden Telenor kan den også købes hos blandt andet Elgiganten.

Andre

LG er i januar klar med deres nye to skærmede smartphone V10, som har en primær QHD-skærm på 5,7 tommer og en sekundær OLED-skærm. Telefonen lander i handlen den 20. januar 2016 og får en cirkapris på 5.490 kr. uden abonnement.

Motorola er også klar med en hårdfør smartphone, som hedder Moto X Force. Den kommer med en 5,4 tommer QHD-skærm med en Snapdragon 810 processor. Telefonen skulle angiveligt være så hårdfør, at den er umulig at ødelægge takket være det nye ShatterShield system, der består af fem forskellige lag. Moto X Force kommer også med et 21 MP kamera og et batteri med strøm til 48 timers almindeligt brug, ifølge Motorola. X Force er i handlen fra 4. januar 2016 til en vejledende pris på 5.499 kr. uden abonnement.

Mere til historien

Hvis du vil se, hvilke nye telefoner der kom i butikkerne op til jul, så kan du tjekke opgørelserne for de nye telefoner i november og december 2015.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her