Test: Ericsson T700 - for de design-mindede

En metalfinish og en tykkelse på kun ti millimeter gør Sony Ericsson T700 til en ekstrem stilfuld mobiltelefon til en pris på omkring kr. 1.500. Bestemt en oplagt telefon til de design-mindede.

Artiklens øverste billede
Den nye Sony Ericsson T700 er en lille og kompakt enhed, der minder meget om Walkman-modellen W890i. Foto: Pressefoto.

T700 er det sidste skud på stammen i Sony Ericssons T-serie. Et hurtigt kig på specifikationerne viser, at T700 faktisk minder ekstremt meget om deres Walkman model W890i.Samme skærm, samme kamera, samme tykkelse, samme vægt og sådan kan man blive ved. Man fristes til at påstå, at T700 er en W890i i andre farver og uden Walkman brandet, så spørgsmålet er, om T700 er værd at tage med i sine overvejelser om en ny telefon?

Design

Det første, der springer en i øjnene, når æsken åbnes, er, at T700 er en utrolig lille og kompakt enhed. Telefonen er kun ti millimeter tyk, og den vejer blot 78 gram. Selvom jeg engang imellem bliver skruet ned i nogle meget stramme bukser, så er det absolut intet problem at have telefonen med i lommen.

Enheden har en utrolig lækker metalfinish, og den kolde overflade føles helt fantastisk i hånden. Førstehåndsindtrykket er altså helt i top.Jeg oplevede mit første og eneste problem med enheden, da jeg skulle montere batteri og sim-kort. Det viste sig imidlertid at være en fejl 40 (fejlen sad cirka 40 centimeter fra telefonen), som kom til udtryk på grund af den lidt uortodokse måde at montere og afmontere bagklappen.

På hver side af telefonen sidder to knapper, som skal skubbes op for at tage coveret af og ned for at sikre, at det sidder fast.

På trods af mine startvanskeligheder, syntes jeg, det er en rigtig fin måde at sikre bagklappen. Der er ingen dele, som kan give sig, falde af eller løsne sig med tiden.

Tasterne er ikke særlig store, men mellemrummet imellem dem gør det alligevel muligt at skrive uden at ramme forkert hele tiden. Navigeringen foregår ved hjælp af et fem-vejs joystick, samt de traditionelle menutaster under skærmen.

Underholdning

Sony Ericsson T700 byder på de efterhånden klassiske underholdningsmuligheder. Her snakker jeg om radio, mp3-afspiller, kamera og nogle spil. Til det kan der lægges nogle enkelte gimmicks såsom muligheden for at lave et diasshow, et blogværktøj og TrackID.

Dog syntes jeg at nogle af disse funktioner, er en smule halvhjertede. Der er godt nok et 3,2 megapixel kamera med fotolys men ingen autofokus. Billederne bliver udemærkede men så heller ikke mere.

Den har radio og musikafspiller, men den indbyggede hukommelse er kun på 25 megabyte. Dog medfølger et M2-kort på 512 megabyte, så er det vel ok, at den interne hukommelse ikke er større.

De medfølgende høretelefoner er udemærkede, og med i pakken er en adapter til et 3,5 mm jackstik, så du kan bruge dine egne høretelefoner. Den indbyggede højtaler har en noget metallisk genklang, og er derfor ikke noget at råbe hurra for.Så alt i alt har telefonen de funktioner, man forventer, men der er plads til forbedringer.

Alt det løse

Skærmen er to tommer stor, og kan vise op til 256.000 farver. Jeg syntes, at skærmen har en helt perfekt størrelse til denne type telefon. Du har et fint overblik over alt, hvad der foregår på skærmen, og så er den knivskarp med en opløsning på 240x320 pixels.

T700 er ligeledes 3G-kompatibel med muliged for Turbo 3G. Derfor kan du på fronten også se et sekundært kamera, som benyttes til videotelefoni.Selvfølgelig indeholder enheden også Bluetooth, så du kan benytte trådløse headsets.

Batteritiden, syntes jeg, er helt i orden. Den holdte i lige knap tre dage, og det var med ekstensivt brug af de indbyggede spil.

Der medfølger tre spil, hvor det ene er et remake af 'Ataris Breakout' fra 1976. Det fik jeg utrolig meget tid til at gå med.

Konklusion

Det er ingen hemmelighed, at jeg som regel er meget begejstret for telefoner, som holder deres tykkelse på ti millimeter eller under. Sony Ericsson T700 er ingen undtagelse. Den vinder utrolig meget på tykkelsen og de lækre materialer, den er bygget i.

Desværre syntes jeg også, at den taber lidt terræn, når man kigger nærmere på funktionerne. Som nævnt indeholder den det, der forventes, men nogle gange føler jeg, at der mangler det sidste.

Jeg startede med at sammenligne den med W890i. Det vil jeg også slutte med. Prisen på T700 ligger cirka 100 kroner over prisen på W890i, så hvis du går efter en tradeoff imellem funktioner og pris, så kan du lige så godt holde dig til W890i.

Til gengæld mener jeg, at T700 er væsentligt flottere. Så hvorvidt man skal vælge denne telefon, er et spørgsmål, om hvad man lægger vægt på.Er du til lækkert design, og kan du undvære Walkman-brandet med den udvidede musikafspiller, jamen så vil jeg helt klart anbefale T700.Den er virkelig stilfuld, og det føles som om, man står med en kvalitetstelefon i hånden. Jeg giver Sony Ericsson T700 fire ud af seks stjerner. Den har det meste, men mangler enkelte detaljer hist og her.

Læs også: En topmodel opdateres

null

Andre læser

Mest læste

Del artiklen