Test af Motorola Moto G7 Plus

Det er svært at se, hvorfor man skal betale femcifrede beløb for en smartphone, når du kan få en mobil som Moto G7, der til en brøkdel af prisen leverer, hvad langt de fleste brugere har behov for.

Artiklens øverste billede
Motorola G7 Plus. Foto: PR

Nye flagskibsmobiler bliver dyrere og dyrere. Samtidig bliver kvaliteten i det nedre segment højere. Kan du leve med en mobil, der måske ikke lige har de sidste nye cutting-edge features, får du således meget mere for pengene i det nedre mellemklasse-segment. Det er Moto G7 Plus et rigtig glimrende eksempel på.

Ligner en topmobil

Den er en smule buttet, men ellers er der nærmest ikke noget, der i designet adskiller den fra de nyeste topmobiler.

Den har glas for og bag, og skærmen er strakt stort set helt ud i alle kanter, med det klassiske ”notch” til frontkameraet i toppen. Et ret lille notch faktisk, men det afslører, at man ikke har helt så avanceret fototeknologi og ansigtsgenkendelse som nogle af de dyrere konkurrenter. Ansigtsgenkendelse er der dog. Den fungerer hurtigt og præcist. Forvent dog ikke så høj sikkerhed som på eksempelvis iPhone.

Alternativt kan man bruge fingeraftrykslæseren på bagsiden eller noget så gammeldags som en pinkode.

Se også:  7 stærke råd før du køber ny smartphone

Hvad nogle også vil sætte stor pris på er et vaskeægte hovedtelefonstik i bunden. En nogenlunde vellydende stereo-højttaler med Dolby Atmos er der også. Til opladning er der en USB C-port.

Moderate kræfter

Med en skærm på hele 6,2” lægger den sig op af de nyeste topmobiler. På skærmkvalitet matcher den dog ikke helt. Opløsningen er lidt lavere, mens kontrast og farvegengivelse er et niveau under. Andet skulle dog også være mærkeligt. Prisen taget i betragtning er det en rigtig fin skærm.

Der, hvor man for alvor mærker kompromisset, er i ydelsen. Der er brugt en Snapdragon af den billige type, og det betyder, at mobilen ikke klarer hvad som helst. Man mærker det i kamera-interfacet, som kan hakke en smule i det, og så er grafikmusklerne heller ikke til krævende spil.

Se også:  Samsungs smartphone kan foldes ud til en tablet

I almindelig navigation og hverdagsopgaver er der dog intet at mærke. Faktisk er det en rigtig behagelig mobil at bruge. Motorolas system er simpelt og ligetil, og der er gjort en del for at gøre oplevelsen intuitiv. Løft mobilen, så registrerer den dit ansigt og er klar til brug, drej hånden to gange for at åbne kameraet eller anvend andre hurtige genveje til at nå de mest brugte funktioner. Der er også mulighed for at styre alt med en enkelt knap i bunden af skærmen.

Batterilevetiden er meget gennemsnitlig. Moto G7 klarer en dag uden de store problemer, og der er hurtigt strøm på igen, når du bruger den medfølgende hurtigoplader.

Knivskarpe billeder

Det, der for alvor skiller tidens mobiler fra hinanden, er kvaliteten af kameraerne. Her formår Moto G7 at levere noget, der nærmer sig de bedste.

Der er ”kun” to kameraer, det ene faktisk bare en dybdesensor, så du må undvære luksusfeatures som optisk zoom og vidvinkel.

Men den basale fotokvailitet er særdeles imponerende. Det skyldes ikke mindst, at der er blevet plads til optisk billedstabilisering. Sammen med et lysstærkt objektiv er det med til at sikre knivskarpe billeder med naturlig farvegengivelse, selv i mørke omgivelser.

Det ekstra kamera gør det muligt at lave slørede baggrunde – med lettere kunstige resultater – men kan omvendt også bruges til at stille skarpt på alt i billedet. Via digital trylleri er det desuden gjort muligt at zoome, uden at det går voldsomt ud over billedkvaliteten. Der er desuden Google Lens, 4K video og en række andre gode fotofeatures.

Også frontkameraet er i den bedre ende med bokeh-effekt, forskønnelse og andre features til at optimere dine selfies

Andre læser

Mest læste

Del artiklen