Annonce
Mobil

Sony MP-CD1: Projektor i smartphone-størrelse!

Har du overskud på budgettet og underskud på blærekontoen? Så har Sony en projektor, som kan sende underkæberne på andre gadgetfans i frit fald.

Foto: altomdata.dk

Bortset fra en tykkelse på 16 mm er Sonys nye DLP-projektor på størrelse med en smartphone med en skærm i 6-tommerklassen, men billedet, den kan vise, er noget større – helt op til 120”, lover firmaet.

Frem med saltkarret

I en pressemeddelelse lover Sony, at MP-CD1 ”leverer skarpe billeder med kraftig lysstyrke i op til to timer.” De to timer kan Alt om DATA så nogenlunde bekræfte, men de første løfter bør tages med et gran salt.

En opløsning på 854 x 480 kaldes normalt WVGA, hvor W’et står for ”wide” – bredformat. Der er således et stykke op til HD, for slet ikke at tale om FHD, som jo nærmest er minimum på en premium-smartphone i dag.

Se også: Helt trådløse in-ears [STORTEST]: Slip dit headset helt fri

Lysstyrken på 105 såkaldte ANSI Lumen rækker ikke til business-præsentationer i et oplyst rum. Her vil det 20-dobbelte være mere passende, men det er alligevel imponerende, så meget blus Sony kan hale ud af det integrerede batteri på 5 Ah – samme størrelse, som er ved at vinde indpas i nogle halvdyre smartphones.

Frem med dåsebajerne

Ligesom ”rigtige” projektorer har MP-CD1 det bedst med at vise billeder på et lærred, men i en snæver vending går det også fint med en hvid væg.

Hvis du sidder med nogle af vennerne, og der er Champions League på agendaen, kan det blive meget sjovere, hvis I ikke skal se kampen på jeres respektive smartphones, men kan dele den – og en flok Fleggaard-dåser – foran en stor skærm.

Se også: Nyt Sony-kamera har verdens hurtigste autofokus

På 90 cm afstand viser projektoren et 16:9-billede på 32” (80 cm), og er der plads til at rykke MP-CD1 et par meter længere tilbage, kommer billedet op på 90” (185 cm).

Vi havde ventet et meget grovkornet, nærmest pixeleret billede, men det subjektive resultat hænger faktisk imponerende godt sammen. Glem alt om at finstudere detaljerne i sponsorlogoerne på spillertrøjerne – de er der simpelthen ikke. Billedoplevelsen af dramaet på grønsværen er dog stadig godkendt – især når Dynamic Picture-indstillingen aktiveres.

Lyden har sværere ved at følge med, for den leveres af en indbygget højttaler, som i sagens natur må være nærmest mikroskopisk – og lyder derefter. Heldigvis er der en hovedtelefonbøsning, som også kan trække en Bluetooth-højttaler med en analog audioindgang. Så hører ingen den indbyggede køleventilator i projektoren.

Ikke til håndholdt brug

Med mindre du er vild med dogmefilm med håndholdte kameraer, er det smart at investere i et lille fotostativ og bruge gevindbøsningen på projektorens underside.

Så er det også nemmere at fokusere billedet ved hjælp af den højfølsomme skyder på siden. Ellers er placeringen mindre kritisk, for en automatisk lodret Keystone-funktion sikrer, at firkanter ikke bliver trapezformede.

Sony MP-CD1

Alt om DATA siger:
»Sony MP-CD1 er i kraft af sin størrelse en gadget, som ikke passer ind i vores projektor-karakterskala. Rent teknisk er den ikke særligt god, og den er også ret dyr, men når det gælder nuttethed og opmærksomhedsværdi, lammetæver den lige nu alt andet på markedet for sexede mobile projektorer. Derfor kvitterer vi med en anbefaling.«

Nøgletal
Pris: 3200 kr.
Type: Texas Instrument DLP IntelliBright
Lærredstørrelse: 32”-120”
Opløsning: 854 x 480 pixel (16:9)
Lysstyrke: 105 Ansi Lumen
Kontrast: 400:1
Batteri: 5 Ah/2 timers drift
Lampelevetid: Op til 50.000 timer
Tilslutninger: HDMI, USB-C, USB-A, Analog Audio Out
Mål (B x H x D): 83 x 16 x 150 mm
Vægt: 280 g

Artiklen er publiceret i samarbejde med altomdata.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her