Annonce
Mobil

Få plads til feriebillederne på mobilen

Vælger du en mobil med en for lille intern hukommelse, kan du risikere, at der på et tidspunkt ikke er plads til alle billeder og apps.

Foto: Angelos Tzortzinis

Når turen går sydpå, er der mange af os, der undlader at pakke spejlreflekskameraet med i tasken.

I stedet bruger vi kameraet på telefonen, og det er heller ikke nogen dårlig idé.

Mobilkameraerne er nemlig blevet bedre og bedre de senere år, fortæller mobilekspert Jens Hummelmose, der er skribent på netmediet recordere.dk.

Kendte lagringstjenester til telefonen
  • Dropbox: Her får du to gigabyte gratis plads med i abonnementet Dropbox Basic. Du kan herefter købe dig til mere plads ved at opgradere til Dropbox Plus eller Professional.
  • Google Drev: Her får du 15 gigabyte gratis onlineplads, som du kan bruge til billeder, videoer og andet.
  • iCloud: Her får du automatisk fem gigabyte gratis lagringsplads. Løber du tør for plads, kan du købe mere, og du kan også købe et stort abonnement, som du deler med hele familien.
Kilder: Dropbox, Google, Apple

Men tager du mange billeder med din telefon, så betyder størrelsen på den interne hukommelse meget - og er den ikke stor nok, kan du løbe ind i problemer.

- Du skal være opmærksom på, at den plads, du har på telefonen, skal indeholde de apps, den musik, de film og de billeder, du gerne vil have liggende, siger Jens Hummelmose.

Kamera og batteri: Lær at finde den perfekte smartphone

Derfor kan det være en dårlig idé at spare 500 kroner for at gå fra en mobil med 64 til 32 gigabyte plads, og det gælder både iPhone og Android-telefoner.

- Det er ikke, fordi du nødvendigvis skal købe en iPhone med 256 gigabyte plads, men i dag er det lige før, at 32 gigabyte er for lidt. Og mange af dem, der tidligere har købt iPhones med 16 gigabyte plads, oplever ofte, at der pludselig ikke er mere plads, siger Jens Hummelmose.

I dag er der også flere og flere nye telefoner, der ikke har gjort plads til et SD-kort, som du kan lægge billeder og videoer over på.

Derfor kan det være en god idé at bruge en af de såkaldte cloudtjenester.

Her har Apple iCloud, og Google har Google Drev.

Bilsammenbrud: Undgå de typiske faldgruber på bilferien

Men når du bruger cloudtjenester til at opbevare dine billeder, videoer og andet data, er der ifølge Jens Hummelmose et par ting, du skal være særligt opmærksom på.

- Problemet kan være, hvis du befinder dig i et land, hvor der ikke er roaming, så kan du ikke få afleveret dine data, siger Jens Hummelmose.

Eller det kan blive meget dyrt, hvis du bruger roaming i et land uden for EU, hvor dit danske teleselskab ikke har en aftale.

Han slår samtidig fast, at cloudtjenester er gode at bruge, når du eksempelvis ønsker at skifte telefon eller at rykke billeder og videoer fra telefonen til en computer.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her