Annonce
Mobil

Kamera og batteri: Lær at finde den perfekte smartphone

Har du svært ved at lure, hvordan du finder en telefon med det perfekte kamera og batteri, kommer to mobileksperter her med deres råd til, hvad du bør gå efter.

Huawei P20 Pro ligger nr. 1 på listen lige nu.

Når vi er på udkig efter en ny telefon, går langt de fleste op i, hvor godt kameraet er, og hvor god telefonen er til at holde strøm.

Ofte er det dog svært at finde rundt i telefonens specifikationer og forstå, hvad de forskellige tal og formuleringer betyder.

Fakta: De bedste kameramobiler på markedet

Hjemmesiden dxomark.com tester og vurderer hele tiden kvaliteten på telefonernes kameraer.

Her er deres top-10 netop nu:

  1. Huawei P20 Pro.
  2. HTC U12+.
  3. Huawei P20.
  4. Samsung Galaxy S9 Plus.
  5. Xiaomi Mi 8.
  6. Google Pixel 2.
  7. Apple iPhone X.
  8. Huawei Mate 10 Pro.
  9. Xiaomi Mi MIX 2S.
  10. Apple iPhone 8 Plus.

Listen er fra dxomark.com den 7. juni 2018.

Men det kan Jens Hummelmose fra recordere.dk og John G. Pedersen, redaktør på meremobil.dk, hjælpe os med at blive klogere på.

Når det kommer til telefonernes kamera, er der sket meget de senere år, hvor producenterne har taget kvantespring, når det kommer til billedkvaliteten.

Men umiddelbart kan du ikke læse ud fra telefonens specifikationer, om telefonen har et godt kamera, fortæller John G. Pedersen.

- Det siger intet om, hvor gode billeder telefonen tager, hvis man kigger på kameraets opløsning. Et lavt antal megapixels kan stadig ende med at tage rigtig gode billeder, siger John G. Pedersen.

Skift let mellem Apple og Android

Han bakkes op af Jens Hummelmose, der også fortæller, at du godt kan få et kamera på 40 megapixels, som alligevel tager dårlige billeder.

I stedet handler det om, hvor god billedkvaliteten er, og det er der flere medier, der tester og guider til.

- Der findes en kamera-testside, der hedder dxomark.com. Her har man en liste, hvor du hele tiden kan se, hvor højt kameraerne i telefonerne scorer i deres test, siger Jens Hummelmose.

Lige nu ligger Huaweis model P20 Pro klart i spidsen på deres testliste, men der findes også andre modeller, der leverer gode billeder på telefonen.

- Når vi taler om kameratelefoner, er der tre store spillere. Det er Huawei med deres P20 Pro, Samsung med deres Galaxy S9 og S9 Plus, og så er det iPhone 8, 8 Plus og 10, siger Jens Hummelmose.

Når det kommer til batteriet, går mange af os op i, at telefonens batterilevetid skal være i orden. I den forbindelse er det den såkaldte batterikapacitet, du skal se på.

- Når du kigger på batterikapaciteten, som måles i milliampere (mAh), så kan du gå ud fra, at har din telefon en batterikapacitet på 4000 mAh, så holder det nok længere, end hvis den havde 2000 mAh, siger John G. Pedersen.

Alligevel er en højere batterikapacitet ikke ensbetydende med, at telefonen holder bedre strøm end andre. Det kommer nemlig også an på, hvordan telefonen formår at udnytte kapaciteten, lyder det fra John G. Pedersen.

Han peger selv på Motorolas nye model Moto G6 Plus som en telefon, der formår at udnytte sin kapacitet rigtig godt.

Syv stærke råd før du køber en dyr smartphone

Spørger man Jens Hummelmose, ligger Huawei også foran, når det kommer til batterilevetiden.

- Huawei har også lagt sig i spidsen på batterifronten ved at lave deres egen batterioptimering. Det betyder, at telefonen overvåger de apps, der er åbne, så batteriniveauet holdes nede, siger Jens Hummelmose.

Han slår samtidig fast, at både Apple og Android-producenterne over en bred kam er blev meget bedre til at optimere deres batterier de senere år.

/ritzau fokus/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler

Lego-rapport: Børn vil ha' klodsen på skærmen

En undersøgelse af børn i ni lande viser, at digitaliseringen fylder stort set hele børneværelset. Derfor er Lego nødt til at udvide den digitale flanke – men det vil være en lige så stor fejl at gå væk fra klodsen, siger forsker.
Mobilsiden.dkRSS
Annonce
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her