*

Lyd

Højttalertest: Luksus-coupé

Pandion 5 er en forbedret udgave af Pandion 2, og familieskabet til topmodellen fornægter sig heller ikke.

Pandion 5. Foto: System Audio

System Audio Pandion 5

Bestykning: 5” bas, 1” diskant
Konstruktionsprincip: Basrefleks, tovejs
Belastbarhed: 200 W
Anbefalet forstærkereffekt: Minimum 70 W
Frekvensområde: 35 Hz – 25 kHz (+/- 1,5 dB)
Følsomhed: 87 dB (1W / 1 m)
Impedans: 4-8 ohm
Delefrekvenser: 600 Hz og 2.000Hz (24 dB/okt)
Mål: 21 x 36 x 34 cm (BxHxD)
Vægt: 10,5 kg
Farver: Højglans valnød, højglans sort, hvid satin
Pris: 29.990 kr
Web: system-audio.com

Plus: Samme lydbillede som Pandion 50, men i en mere kompakt indpakning og til kun lidt over en fjerdedel af prisen.
Minus: Den koster mindre – men billig er den ikke. Og basformåen og lydtryk bliver naturligt mindre end i de store modeller.

Vi har tidligere skrevet historien om System Audio Pandion 2, der blev udviklet i et open source-samarbejde mellem 110 frivillige ingeniører. Nu er der kommet en reol- eller standermodel, kaldet Pandion 5. Den ligner meget den oprindelige Pandion 2, men er en smule større.

Foto: System Audio

Designmæssigt er der også skruet betragteligt op for ambitionsniveauet i form af lækkert, højglaslakeret træ med indlagte detaljer. Terminalerne på bagsiden (ingen biwiring) er også af bedste kvalitet, og de kan strammes til at holde urokkeligt fast på bananstik.

Lyden af Pandion 5

Det er let at udpege alle bestanddelene i optagelsen, og hvert instrument eller stemme står præcist i perspektivet, der i øvrigt rækker langt ud over placeringen af højttalerne. Lige som det bør gøre i denne prisklasse. Altså når der er grund til det i optagelsen, og resten af afspillekæden kan levere varen. På ”I’m Confessin’” fra Jazz at the Pawnshop er stemningen fra det svenske jazzværtshus så levende, at man næsten kan lugte cigaretrøgen og ølsjatterne. Og når Magellans coverudgave af ”Mama” på Supper’s Ready sættes på, forsvinder bagvæggen og åbner op for et gigantisk landskab af skumle syntehesizertoner. 

Foto: System Audio

Konklusion

Pandion 5 er ikke lige så overvældende som sine store brødre. Men æblet er ikke faldet lagt fra stammen, og man får rigtig meget af de samme kvaliteter, som kendetegner de dyrere konstruktioner. Og det til en pris, der er betydelig mere realistisk for mange. Den har de samme kvaliteter med hensyn til nøjagtighed og opløsning som de andre medlemmer af serien, og har du et mindre rum, vil den være et bedre bud.

Læs den fulde test på lydogbillede.dk

Artiklen er publiceret i samarbejde med Lyd og Billede

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her