Lyd

Test: BeoPlay M5 sparker r*v

Som en lille hidsig køter har BeoPlay M5 en langt større stemme, end de ydre rammer indikerer.

BeoPlay M5. Foto: B&O

Bluetooth-højttaler
BeoPlay M5

Bestykning: 5" bas, 1,5" fuldtone, 3 x ¾" diskant

Forstærkning: 40 W (160 W peak) til bas, 30 W (120 W peak) til mellemtone, 30 W (60 W peak) til frontmonteret diskant, 30 W (60 W peak) til bagmonteret diskant

Effektivt frekvensområde: 37 Hz – 22 kHz

Rumtilpasning: Free, Wall, Corner

Apple AirPlay, DLNA, line-in, USB, Bluetooth 4.0, Google Cast, Spotify Connect

Mål og vægt: 16,5 x 18,5 x 16,5 cm / 2,54 kg

Pris: 4.495 kroner

Web: beoplay.com

Specielt anbefalet

Plus: BeoPlay M5 er nok en af de smukkeste højttalere, vi endnu har set. Dertil spiller den fremragende og har et væld af trådløse tilslutningsmuligheder.

Minus: Der er ingen mulighed for at springe frem og tilbage i playlisten, bassen er måske lidt for tung, og prisen stadig ret høj.

Bang & Olufsen forstår sig på god lyd og er de seneste år begyndt at bevæge sig ind på markedet for multirumslydsystemer a la det, vi kender fra Sonos – et marked, der er præget af stadig større konkurrence. Udbuddet fra Bang & Olufsen har dog været i den pebrede ende med modellerne A6 og A9 – indtil nu.

BeoPlay M5 går for alvor efter sidebenene på Sonos og særligt deres Play:5. Prissætningen er nogenlunde den samme, ja navnet er også derhenad, men der er alligevel nogle væsentlige forskelle.

BeoPlay M5 er en ufattelig smuk højttaler, der har en nærmest skulpturel kvalitet over sig. Uldstoffet og aluminiumskiven emmer af luksus og god smag. Et smukt ydre er dog ikke nok, og heldigvis har B&O også taget sig godt af det indre. Den lille dåse spiller både højt, dybt og krystalklart.

Der er kælet for designet af BeoPlay M5. Foto: B&O

Det er ikke en højttaler, der bare skal spille diskret i baggrunden, men i stedet en lille slagkraftig dåse, der både kan og skal spille op til fest. Som en hidsig lille køter gør den sig bemærket, og det skal den have lov til.

Hvad enten du bruger den alene eller kobler den op i et større system, får du både god stil og god lyd for pengene. Modsat Sonos, der spiller i et lukket økosystem, har du samtidig friheden til og muligheden for at streame til M5 fra stort set alle tænkelige apparater. Endnu et kæmpe plus.

Stortest: Her er genvejen til biograflyd fra dit tv

Negative sider er der ikke mange af. Skal vi alligevel nævne et par stykker, så er prisen stadig lige lovlig høj, ligesom det havde været rart, hvis man kunne springe frem og tilbage i playlisten. Disse ting trækker dog ikke nævneværdigt fra det overordnede indtryk. BeoPlay M5 er en sikker succes.

Læs den fulde test på lydogbillede.dk

Artiklen er publiceret i samarbejde med Lyd og Billede

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Digitalt lige nu
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce
altomdata.dk

Tilmeld dig Altomdata.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Altomdata.dk
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere
Test af 4 soundbars: Klip kablerne i tv-stuen
Hjemmebio er stadig bedst med ordentlig surround-lyd. Men det må gerne være praktisk – som med disse soundbars, der har trådløse baghøjttalere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her