Test: Her er de bedste hovedtelefoner til omkring 1.000 kr.

Prisklassen omkring 1000 kr. er virkelig interessant, når det handler om kablede hovedtelefoner. For økonomisk er de stadig inden for rækkevidde, og her begynder den virkelig gode lydkvalitet at dukke op. Vi tester syv markante produkter på markedet lige nu

Artiklens øverste billede
Lukkede hovedtelefoner er skærmet mod omgivelserne.

Der er noget særlig ved at lytte til musik fra ”rigtige”, øreomsluttende hovedtelefoner. Det er som at have en koncertsal uden på øret – måske ikke en lydmæssigt mere korrekt, men ofte en mere intens oplevelse, end når du lytter med selv gode gulvhøjttalere. Du kommer tæt på musikken, og derfor er det særlig vigtigt, at lydkvaliteten er god.

For yderligere at sætte en tyk streg under det med lydkvaliteten har vi udelukkende valgt kablede hovedtelefoner til testen. De trådløse hovedtelefoner er praktiske og lyder bedre end nogensinde, men der er endnu en smule vej at gå, før vi kan konstatere, at du i et givet prisleje får ligeså meget vellyd fra trådløse som fra kablede hovedtelefoner.

Man kan sige det på denne måde: Hvis du køber en trådløs hovedtelefon, betaler du også for den elektronik, der gør trådløs overførsel muligt. Det slipper du får i en kablet hovedtelefon, hvor der derfor er flere penge til at kæle for lydkomponenterne.

To typer – to slags lyd

Du kan købe to slags hovedtelefoner af den store type, der sidder uden på øret: den åbne og den lukkede. Og valget har betydning for lydgengivelsen.

Lukkede hovedtelefoner lukker dig lydmæssigt af fra omgivelserne, så din lytning ikke forstyrres (og du ikke generer personer omkring dig). Åbne hovedtelefoner lukker en smule lyd ud til omgivelserne, og du kan høre lyd udefra (hvilket kan være en fordel i trafikken).

Lukkede hovedtelefoner er skærmet mod omgivelserne.

Men hvis vi udelukkende ser lydmæssigt på forskellen, anses åbne hovedtelefoner som den bedste løsning. Den lukkede hovedtelefon har ofte en lidt tung og fyldig bas, mens den åbne model er mere artikuleret i de nedre oktaver. Men det er kun et pejlemærke.

Åbne hovedtelefoner kan have huller på ydersiden.

HD-lyd er noget vrøvl

Hi-Res audio og HD Audio er betegnelser, du finder i reklamer og produktbrochurer. Betegnelserne dukkede op, dengang HD-billederne kom. Men lad dig ikke narre. Ingen hovedtelefoner er mere ”HD”, end dem man kunne købe i 1970’erne. Nu som dengang er der gode hovedtelefoner med detaljeret og dynamisk gengivelse og dårlige hovedtelefoner uden disse kvaliteter. Et HD-stempel gør ingen forskel.

Læs testene her:

Sony MDR-10RC

Steelseries Siberia V3 Prism

Jabra Revo Corded

Sennheiser HD518

Philips A1 Pro

Klipsch Reference On Ear

Grado SR80e

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.