Test af trådløse aktive højttalere - Den trådløse drøm

Trådløse højttalere er den hotteste hi-fi-trend lige nu. Vi har testet fem højttalere, som spiller trådløs musik lige fra mobilen.

Artiklens øverste billede
Bang & Olufsen BeoLab 17, testens dyreste højttalere, repræsenterer lidt af et kvantespring inden for trådløs teknologi.

Skat, jeg har klippet kablerne!

Udvalget af trådløse højttalere bliver bare ved med at vokse. I januar besøgte vi CES-messen i Las Vegas, hvor fremgangen inden for trådløs lyd var en tydelig trend. Selv inden for det traditionelle hi-fi-segment, som ellers har været domineret af store enheder og metertykke kabler, har producenterne fået øjnene op for de muligheder, som trådløs lyd giver.

Enhver, der har en mobiltelefon, ved at trådløs lyd har sine begrænsninger. Lydkvaliteten svinger, og lyden har det med at forsvinde, når det passer dårligst. Den slags problemer er uforenelige med god musikgengivelse, men nu er teknikken ved at blive moden.

I denne test kigger vi på fem af de nyeste trådløse højttalerkonstruktioner på markedet. Alle har det tilfælles, at de tilbyder en form for trådløs musikafspilning, men ingen af dem er helt ens, når det gælder teknik og udførelse. Priserne varierer også meget – fra 4.000 og helt op til 20.000 kr.

Vi ser nærmere på forskelle inden for teknik, brugervenlighed og lydkvalitet, så du selv kan vurdere, hvilken løsning der passer bedst til dine behov og dit budget.

System Audio Saxo 1 active - Billig vellyd

Trådløse højttalere

System Audio Saxo 1 active

System Audio

// SPECIELT ANBEFALET //

System Audios første aktive højttalere er baseret på den populære budgetmodel Saxo 1. Med lav pris og høj ydelse er de et rart bekendtskab.

Plus

 • Saxo 1 active byder på en overbevisende lydkvalitet med en fyldig mellemtone, distinkte overtoner og en frisk basgengivelse, som man let kommer til at stampe takten til. Højttalerne er lette at bruge både trådløst og kablet. Og så er de meget gunstigt prissat.

Minus

 • Nogle steder må der nødvendigvis spares: Lydkvaliteten er ikke lige så præcis som med dyrere, fuldt aktive højttalere, og den dybeste bas glimrer ved sit fravær.

System Audio Saxo 1 active kommer med forstærkere og lydindgange i den ene højttaler, mens signalet sendes videre til højttaler nr. 2 via et medfølgende højttalerkabel. Løsningen har både fordele og ulemper, men er først og fremmest omkostningseffektiv.

Det er testens billige højttalere, men lyden er afgjort bedre, end vi havde forventet. Saxo 1 active giver en hurtig og distinkt basgengivelse, fokuseret diskant og fyldig mellemtone.

Bassen går ikke voldsomt dybt og slår heller ikke lige så hårdt og præcist som på nogle af de dyrere modeller, men der er ikke nogen tvivl om, at de aktive Saxo 1 giver rigtig meget lyd for pengene og er et glimrende valg for dem, der vil forbedre lyden fra tv, tablet eller mobiltelefon uden at tømme sparegrisen.

Fakta

 • 1" diskant
 • 5" bas/mellemtone
 • 2 x 40 W forstærker
 • Bluetooth 4.0 med aptX + AAC
 • Pris: 3.999 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Dali Kubik Free + Xtra - Ladies in red

Trådløse højttalere

Dali Kubik Free + Xtra

Dali

Med stofklædte sidevægge og fleksible tilslutningsmuligheder er Dalis højttalere et spændende valg for interiørbevidste musikelskere.

Plus

 • De kompakte Dali-højttalere ser godt ud med deres mange farvemuligheder. Man kan starte med én højttaler og bygge ud til stereo senere. Byggekvaliteten er høj, og lydgengivelsen meget præcis. Trods kompakte mål kan Dali Kubik Free spille højt og rent og fylde stuen med stereolyd.

Minus

 • Selv om højttalerne er fuldt aktive, må man trække højttalerkabel mellem dem for at få stereolyd, så i praksis er kun den ene højttaler trådløs. Bassen går ikke så dybt, men man kan udvide med en separat subwoofer. Trådløs tilkobling er begrænset til Bluetooth – her er altså ingen Wi-Fi eller AirPlay.

Kubik Free er Dalis første fuldt aktive model, hvor målet har været at lave en alsidig og placeringsvenlig højttaler. Udseendemæssigt frier den til de designbevidste med sit slanke design og hele ni tilgængelige farver på den udskiftelige stofbeklædning. Kubik Free udgør basishøjttaleren, men kan udvides med Kubik Xtra for at få stereo eller lyd i to rum.

Dali koster lidt mere end de billigste højttalere i testen, men bærer også præg af at være en gennemtænkt og gennemført konstruktion med en tyngde, der vækker tillid. Lydkvaliteten er overbevisende med fyldig bas, varm og detaljeret mellemtone og finkornet diskant – bare man ikke lader sig friste til at spille alt for højt.

Fakta

 • 1" diskant
 • 5" bas/mellemtone
 • 4 x 25 W forstærker
 • Bluetooth 4.0 med aptX + AAC
 • Pris: 5.499 kr. (Kubik Free), 2.499 kr. (Kubik Xtra)

Læs hele testen hos Lyd & Billede

KEF X300A Wireless - Skrivebordets konger

Trådløse højttalere

KEF X300A Wireless

KEF

KEF X300A er nogle af vores favoritter blandt aktive højttalere. Nu er de også blevet trådløse, og forventningerne til X300A Wireless er selvfølgelig høje.

Plus

 • KEF X300A Wireless passer til dig, der vil have vellydende “studie-monitors” til din pc og samtidig kunne afspille musik fra trådløse lydkilder. X300A lyder meget spændstigt og dynamisk: Takket være KEF’s specielle koaksial-element spredes lyden ud fra ét og samme punkt, hvilket gør gengivelsen meget fokuseret og præcis.

Minus

 • Uden traditionelle analoge og digitale indgange er det vanskeligt at bruge X300A med lydkilder som tv eller cd-afspiller.

KEF X300A Wireless har samme konstruktion som den kablede model X300A: Hver af højttalerne har indbygget D/A-konverter og dobbelt forstærker med DSP (Digital Signal Processing) og delefilter. Men også her må man trække et kabel – i dette tilfælde et digitalt usb – fra højttaler 1 til højttaler 2. Så helt trådløse er de ikke.

Hovedhøjttaleren er udstyret med en indbygget Wi-Fi antenne og kobles let til Apple iOS-enheder via AirPlay. Android-brugere kan downloade en separat KEF-app til at styre musikken via smartphone.

Med KEF X300A Wireless får du en nærværende og super detaljeret lydgengivelse, som er perfekt til skrivebordet. X300A giver derimod ikke lige så stor wow-effekt i en stor stue med højttalerne placeret på stativer. Også klangmæssigt oplever vi, at X300A Wireless egner sig bedst til mindre rum og værelser, hvor man kan sidde relativt tæt på højttalerne – ikke mindst fordi den maksimale lydstyrke også er lidt begrænset.

Men alligevel: Hvis du er på jagt efter aktive højttalere, bør disse stå på listen over kandidater.

Fakta

 • 5" Uni-Q koaksial-element
 • 2 x 50 W + 2 x 30 W
 • Usb, Wi-Fi
 • Pris: 8.795 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Audiovector Ki1 Super Discreet - Diskret hi-fi anno 2014

Trådløse højttalere

Audiovector Ki1 Super Discreet

Audiovector

Audiovectors nye Ki1 Super Discreet er ikke helt som andre aktive højttalere: Her sendes lyden gennem digitale højttalerkabler.

Plus

 • De små Audiovector-højttalere lyder væsentlig større, end de ser ud. Nemlig som ægte hi-fi-højttalere med et stort, åbent lydbillede og imponerende mange detaljer. Ki1 Discreet giver mere musik og mindre forvrængning end mange af konkurrenterne og er et seriøst alternativ til almindelige stereohøjttalere.

Minus

 • Lydkvaliteten er høj, men det er prisen også. Med dobbelte højttalerkabler og fælles strømforsyning kan det også diskuteres, hvor “trådløse” Audiovectors højttalere egentlig er. Det er først og fremmest aktive højttalere, som også har mulighed for Bluetooth-afspilning.

Audiovector Ki1 Super Discreet er ikke trådløse højttalere i gængs forstand. I stedet er der tale om avanceret aktiv teknik, hvor både strøm og signal overføres gennem de samme højttalerkabler. Selve højttalerne er altså ikke trådløse, men fordi de ikke har brug for ekstra strømtilførsel, sparer man stadig ledninger i forhold til mange andre aktive højttalere.

Resultatet er vaskeægte hi-fi-lyd uden behov for en stor, tung eller dyr stereoforstærker. Bassen er strammere og mere dynamisk end med KEF, mens diskanten er frisk og godt opløst. Sådan lyder ægte hi-fi. Men så små, som Ki1 er, kan de ikke flytte bjerge, hvad bas og lydtryk angår.

Fakta

 • 1" silke dome-diskant
 • 5" bas/mellemtone
 • Bluetooth, optisk/koaksial ind
 • Actiline digitalforstærkere
 • Pris: 12.800 kroner

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Bang & Olufsen BeoLab 17 - Trådløs drømmelyd

Trådløse højttalere

Bang & Olufsen BeoLab 17

Bang & Olufsen

// SPECIELT ANBEFALET //

Glem alt om Bluetooth og almindelig Wi-Fi. B&O’s nye trådløse højttalere kan spille musik i op til 24 bit lydkvalitet – uden højttalerkabler!

Plus

 • BeoLab 17 har et lækkert udseende i børstet aluminium, med højkvalitets elektronik og kraftige forstærkere indvendigt. Lydgengivelsen er ren og spændstig med en solid portion musikalitet. Højkvalitets trådløs lydoverførsel gør, at du kan sløjfe højttalerkablerne næsten helt uden ulemper.

Minus

 • Som sædvanlig for B&O må man regne med en betydelig udskrivning. Ud over summen for højttalerne kræves der også tilbehør i form af en ekstern sender eller et tv fra B&O, for at det fungerer.

De er testens dyreste højttalere med en god margin, men Bang & Olufsen BeoLab 17 repræsenterer da også lidt af et kvantespring inden for trådløs teknologi. De er baseret på WiSA-standarden, som kommunikerer over 5 GHz frekvensbåndet og tillader, at op til otte lydkanaler kan overføres tabsfrit med hele 24 bit lydkvalitet.

Det er måske de eneste højttalere i vores test, der kan kaldes rigtig trådløse. Bortset fra hver sit strømkabel behøver de ikke flere ledninger, og den trådløse overførsel opleves som væsentlig mere robust og velklingende end de Bluetooth- og Wi-Fi-baserede løsninger.

Den nærmeste lydmæssige konkurrent, vi kan komme i tanke om, er de tidligere testede Xeo 3 og 5 fra Dynaudio. Men de er begrænset opad til 16 bit lyd (cd-kvalitet) og er heller ikke så lette at udvide til surround-sound.

Bang & Olufsen tager sig som sædvanlig godt betalt, men har virkelig formået at vise, hvordan trådløs lyd kan fungere, når man lægger nogle ressourcer i det!

Fakta

 • ¾" diskant
 • 6" bas
 • 2 x 160 W
 • Powerlink + RCA-indgange
 • WiSA trådløst
 • Pris: 19.990 kr.

Læs hele testen hos Lyd & Billede

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.